Foto: zajem zaslona
Ljubljanainfo
Sre, 28.9.2022 07:17
Se je pričela nova reprezentančna pravljica? Slovenci so zmago nad Norveško potrdili s točko na Švedskem, po mojstrskem golu Benjamina Šeška pa so si priigrali obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov.

Reprezentanca Slovenije si je z remijem v Stockholmu zagotovila obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov.

Švedi, ki so bili pred zadnjim šestim krogom na dnu skupine, so morali za obstanek premagati reprezentanco Slovenije, ki je na tretje mesto skočila s sobotnim skalpom Norveške.

Četa selektorja Matjaža Keka je imela pred zadnjo in odločilno tekmo pet točk, Švedi pa dve manj, zato je Slovencem zadostoval tudi neodločen rezultat, ki so ga naši fantje tudi dosegli. Znova je bil junak vroči Benjamin Šeško.

Šeško v slogu van Bastena

Gostitelji dvoboja so v skladu s pričakovanji udarno vstopili v obračun, kljub temu pa so se vodstva veselili Slovenci. In to po kakšni mojstrovini v 28. minuti.

Petar Stojanović je poslal dolgo žogo v domači kazenski prostor, Benjamin Šeško pa je v slogu Marca van Bastena iz prve zadel iz praktično nemogočega položaja in žogo spravil preko vratarja Robina Olsena. Zadetek, ki zagotovo spada med najlepše v zgodovini!

Kmalu zatem se je priložnost za podvojitev prednosti ponudila še Janu Mlakarju, ki pa ni dobil soočenja z domačim čuvajem mreže, kazen pa je sledila tri minute pred odmorom. Izenačil je Emil Forsberg.

Švedska je v nadaljevanju tekme še močneje pritisnila proti golu Jana Oblaka, ki je odbil nekaj domačih strelov, najlepša priložnost drugega polčasa pa se je ponudila Slovencem. Po podaji Benjamina Verbiča je Jon Gorenc Stanković z bližine z glavo meril mimo gola.

Izid se v nadaljevanju tekme ni več spremenil, Slovenci pa so z borbeno igro zadržali točko, ki je evrogolu Benjamina Šeška dovolj za obstanek v drugem rangu UEFA Lige narodov.

Starejše novice