Foto: Jure Banfi
N. R.
Pon, 26.2.2024 14:13
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije izdal sklep o odgovornosti Nogometnega kluba Maribor.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, ki je neodvisen in avtonomen organ Nogometne zveze Slovenije, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti Nogometnega kluba Maribor.

Sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.

Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, bo Nogometni klub Maribor v zvezi z incidentom navijačev nosil finančne posledice v višini 25.000 evrov, ob tem pa se tekma z Muro registrira z rezultatom 3:0 za domačine

Maribor pa bo prav tako naslednje štiri domače tekme igral pred praznimi tribunami.

Vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu je absolutno nesprejemljivo

Disciplinski sodnik je upošteval vse izjave vpletenih, tako uradnih oseb, kot obeh klubov in ob tem izpostavil, da je skrb za varnost igralcev, sodnikov, uradnih oseb, gledalcev in drugih, na prvem mestu, kar posledično pomeni, da je potrebno okoliščine, ki so povezane z zagotavljanjem varnosti ocenjevati najstrožje, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

»Ob tem poudarja, da je vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu absolutno nesprejemljivo ter zavržno in se nikdar ne sme razlagati kot nekaj dopustnega, še manj pa se navedeno ne more opravičevati kot del 'folklore' neke skupine navijačev, saj gre za izredno nevarno ravnanje in nevarne predmete. 

Tudi v skladu z načeli UEFA gre pri uporabi pirotehničnih sredstev za nevarna sredstva, ki lahko povzročijo hude poškodbe in škodijo zdravju ter so striktno prepovedane,« dodajajo.

Komentarji (1)

Štajerc1234 (ni preverjeno)

Maribor šampion

Starejše novice