oglasniprispevek1
Čet, 26.10.2023 10:13
Ptuj je prava zakladnica tisočerih zgodb, pomembnih kulturnih znamenitosti, številnih dogodkov in butičnih doživetij.

Le streljaj od mestnega jedra vas pričakuje Mestni Vrh, zelena pljuča mesta. Tja se lahko odpravite po pohodni Poti na Mestni Vrh, ki vodi med vinogradi in sadovnjaki, ki razveseljuje obiskovalce s panoramskimi razgledi na najstarejše slovensko mesto.

Ob poti okusite lokalna vina in domačo kulinariko ter se ustavite ob kateri od turističnih atrakcij: rimski kamp, železniški park, 200-letni Hiški Herberstein ...

V Vinogradniškem muzeju Stara preša s 110-letno prešo vas vsako nedeljo do 12. novembra pričakujejo z lokalno pridelanimi vini, sadnimi sokovi in okusno gibanico. Mestni Vrh pa ni le raj za pohodnike, temveč tudi za kolesarje in tekaške navdušence.

Kjer se prepletajo tradicija, zgodovina in umetnost

Med premagovanjem klancev ali posedanjem na klopci ljubezni na Gomili vas bo očaral pogled na Ptujski grad, v katerem je Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož.

Bogate zbirke orožja, glasbil, tradicionalnih pustnih mask in likov, fevdalne stanovanjske kulture si lahko ogledate tudi z avdio vodičem. Med potepanjem po mestnih ulicah Ptuja se ustavite v Kurentovi hiši in si oglejte digitaliziran prikaz poslanstva kurenta in njegovih obredij.

Zavijte v katero od galerij, posedite na kavi ali poiščite butično čokoladnico z ročno izdelanimi pralinami nenavadnih okusov.

Raj za ljubitelje žlahtne kapljice in vrhunske kulinarike

Ljubitelji vina imate na Ptuju izjemno priložnost za degustacijo vrhunskih vin: v Ptujski kleti - najstarejši slovenski vinski kleti, Grajski kleti na Ptujskem gradu ter butičnih vinotekah Kobal Wines in Osterberger sredi mesta.

Posebno doživetje je degustacija vina ali piva v temi rovov pod gradom. K lokalnemu vinu se odlično podajo tudi jedi tri hodnega kulinaričnega menija Okusi Ptuja, ki ga ponuja sedem ptujskih restavracij, med katerimi sta tudi dva prejemnika dveh kuharskih kap Gault&Millau.

Gre za tradicionalne jedi po navdihu posameznega chefa, pripravljene z lokalnimi sestavinami, meni se lahko dopolni z dodatnimi hodi in vinsko spremljavo.

Sprostitev, razvajanje in rekreacija

Sprostite se v termalni vodi ali savni ptujskih term, privoščite si masažo, termalno kopel ali izberite kakšen drug tretma.

Preizkusite se v partiji golfa ali footgolfa, s kolesom odpeljite del Dravske kolesarske poti ali se sprehodite okoli Ptujskega jezera.

Podaljšajte obisk Ptuja, saj nudi namestitev v wellness hotelu 4*Superior, mestnih hotelih, butičnih namestitvah, hostlu, zasebnih sobah, mobilnih hiškah ali kampu.

Preostala ptujska doživetja najdete na www.visitptuj.eu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice