Foto: YouTube
Selma Špendl
Pon, 5.12.2022 12:54
Natakarice znane Salt Baeove restavracije v Londonu so fizično odstranile veganske protestnike, ki so vstopili v znano Nusretovo steak restavracijo.

Turški kuhar Nusret Gokce, bolje poznan po svojem umetniškem imenu Salt Bae, je viralna senzacija zaradi prepoznavne tehnike posipanja soli na svoje jedi, predvsem na drage kose mesa. 

No, znana ni samo njegova tehnika posipanja soli, temveč tudi precej zasoljene cene. V njegovi londonski restavrciji je za velik tomahawk steak potrebno odšteti približno vrtoglavih 740 evrov, za zlati burger 117 evrov ter za sirno specialiteto burrato skoraj 30 evrov.

Natakarice same odstranile protestnike

V omenjeno londonsko restavracijo, steakhouse Nusr-Et, ki se nahaja v elitni londonski soseski Knightsbridge je po navedbah skupine Animal Rebellion, včeraj okoli 18. ure vstopilo osem ljudi in se posedlo za rezervirane mize.

Veganski protestniki naj bi se tam zadrževali, ker so želeli pokazali neenakost življenjskih slogov med trenutno krizo, med katero lahko nekateri obedujejo v vrhunskih restavracijah, medtem ko si drugi niti ogrevanja ne morejo privoščiti.

»Smo nenasilni protestniki, ki pa zagovarjamo prehranski način na osnovi rastlin,« je dejal 20-letni študent Ben Thomas.

 »Ko so nas natakarice zagrabile in vrgle ven, so gostje ploskali«

Iz londonske policije so sporočili, da so bili v soboto poklicani v restavracijo Nusr-Et, a da so bili pozneje obveščeni, da njihova prisotnost ni več potrebna, saj naj bi protestniki restavracijo zapustili.

No, protestniki restavracije niso prostovoljno zapustili, so pa za njihov odhod poskrbele kar natakarice omenjene restavracije, ki so se bo besedah protestnikov odtranitve lotile »bolj grobe, kot bi to storila policija«.

Poleg grobe fizične odstranitve s strani osebja restavracije naj bi prostestniki bili deželni tudi agresivnega obnašanja nekaterih izmed gostov.

»Samo sedeli smo tam in strežno osebje je bilo še kar vljudno, ampak gostje ... Dva sta na neki točki postala precej agresivna. Ženska me je nenehno obstreljevala s pogledi samo zato, ker sem sedel tam. In ko so nas natakarice zagrabile in vrgle ven, so gostje ploskali,« je dejal Thomas.

Protestna skupina je v izjavi za javnost  še sporočila, da vse poziva k prehranskim načinom na osnovi rastlin in množični vnovični naturalizaciji.

Starejše novice