Vir: Policijska uprava Ljubljana
Ljubljanainfo
Sre, 15.11.2023 08:53
V zadnjih dneh so ljubljanski policisti obravnavali več voznikov, ki so ob zastojih na avtocesti pri Ljubljani vozili po reševalnem ali po odstavnem pasu.

V minulem tednu in preko vikenda so policisti Policijske uprave Ljubljana ukrepali zoper več voznikov.

Ti so ob zastojih zaradi del na avtocesti na območju Ljubljane bodisi vozili po reševalnem pasu, ki so ga vozniki ustvarili za prost prehod intervencijskih vozil, ali pa vozili po odstavnem pasu in tako ogrožali varnost cestnega prometa.

Zoper voznike policisti vodijo postopke o prekršku, za katere je predpisana globa v višini 200 evrov za vožnjo po reševalnem pasu in 300 evrov za vožnjo po odstavnem pasu.

»Neodgovorna vožnja po reševalnem ali odstavnemu pasu je nevarna. S tem ogrožamo tako druge kot sebe. Onemogočamo vzpostavitev reševalnega pasu in s svojim ravnanjem še dodatno zmanjšamo pretočnost prometa ter povečujemo možnost za nastanek prometnih nesreč,« poudarjajo ljubljanski policisti.

Pri tem pa dodajajo, da naj bodo vozniki ob takšnih situacijah strpni in naj vzpostavijo reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil.

Ne nazadnje poudarjajo, da je neposredno pred oviro, ko je zaprt eden izmed pasov, pomembna tudi vzpostavitev tako imenovanega »sistema zadrge«, tako da s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo vozniki omogočijo izmenično vključevanje vozil.

Komentarji (1)

dr. KILDARE (ni preverjeno)

KONČNO...!

Starejše novice