Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 11.5.2022 10:04
V okolici Ljubljane je neznani osumljenec poskušal oropati starejšo oškodovanko.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili včeraj obveščeni o poskusu drzne tatvine v okolici Domžal. Neznani storilec je na domu skušal zamotiti starejšo oškodovanko, pod pretvezo o izvedbi telekomunikacijskih storitev.

Ženska je prepoznala sumljive okoliščine pogovora in moškemu rekla, da bo obvestila sorodnike in policijo. Moški je nato hišo zapustil in se s kraja dogodka odpeljal z osebnim vozilom. 

Gre za moškega manjše postave, nosil je črna očala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Povečalo se je število drznih tatvin iz hiš

Ljubljanski policisti opažajo, da se je število drznih tatvin iz hiš povečalo. Izpostavili so, da je zaskrbljujoče, da so žrtve predvsem starejše osebe, ki jih storilci lažje zmedejo, pogosto pa gre za slabotne in dementne osebe. Ker nekaterim poberejo vse prihranke, je teža dejanj še toliko večja, izpostavljajo policisti.

Svojce ali druge osebe, ki so v stiku s starejšimi osebami, prosijo, naj starejšim osebam predstavijo delovanje storilcev, ki jih hočejo oropati na takšen način in jim dajo napotke o preventivnih ukrepih.

Najpomembneje je, da storilcev ne spuščate v hišo, da ne zapuščate stanovanja, od oseb, ki se predstavijo kot delavci določenega podjetja, zahtevate, da se identificirajo, v nadaljevanju pa pri podjetju preverite, ali dela na tem področju res potekajo, svetujejo na Policijski upravi Ljubljana.

Starejše novice