Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 2.9.2021 11:41
Prometna nesreča je v večernih urah popolnoma zaprla pomursko avtocesto.

Na pomurski avtocesti A5 se je sinoči okoli 19.50 zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala.

Do nesreče je prišlo pred izvozom za Cerkvenjak, v smeri proti Murski Soboti.

Kaj se je zgodilo?

52-letni Madžar, voznik tovornega vozila s priklopnikom madžarskih registrskih oznak, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v osebni avtomobil, v katerem je sedel 37-letni Slovenec.

Osebno vozilo je zaradi okvare proti odstavni niši potiskal 20-letni Slovenec

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, razlite tekočine posipali z vpojnim sredstvom ter počistili cestišče.

Oba Slovenca so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so ugotovili, da je voznik lahko telesno poškodovan. Moški, ki je potiskal vozilo, jo je odnesel brez poškodb.

Voznik osebnega vozila napihal

Policisti Policijske uprave Maribor so ugotovili, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,87 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom zoper njega poslali pristojnemu sodišču. 

Vozniku tovornega vozila so izrekli globo.

Zaradi prometne nesreče je bila pomurska avtocesta v smeri Murske Sobote v celoti zaprta do 21.20, ko so odprli prehitevalni pas, popolnoma pa so jo odprli danes ob 1.15.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice