Ljubljanainfo
Ned, 11.9.2022 18:04
Policijska uprava Murska Sobota je spregovorila o uboju, ki se je včeraj zgodil na Goričkem.

Pomurje in širšo Slovenijo je včeraj pretresla nova družinska tragedija.

46-letnik je enajst let mlajši zunajzakonski partnerki nasilno odvzel življenje za štirimi stenami njunega doma v Peskovcih, kraju na območju občine Gornji Petrovci.

In to neuradno pred očmi otrok ...

Kaj se je dogajalo?

35-letnico naj bi zadavil, motiv za ta krut zločin pa naj bi po doslej znanih informacijah bil ljubosumje. Prisoten naj bi bil tudi alkohol.

Večer poroča, da je 46-letnik uporabil tudi nož, nato pa sam poklical policijo. Osumljenemu so policisti na kraju dogodka odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Policija osumljenega v preteklosti še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

Sosedje te hiše, kjer se je odvila prava grozljivka, so se danes zavili v molk, češ da družine ne poznajo tako dobro, saj so se šele pred nekaj leti preselili v ta kraj.

Prve ugotovitve kriminalistične preiskave

Dežurni preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka sta si že včeraj ogledala kraj krutega dogajanja. Odrejena je bila sodna obdukcija pokojne, zoper osumljenega pa so odredili odvzem telesnih tekočin.

O zločinu pa je danes popoldne spregovoril vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous. Potrdil je, da je 46-letnik policijo poklical sam.

»Povedal je, naj policisti pridejo na njegov naslov, ker je umoril svojo 35-letno izvenzakonsko partnerko,« je dejal Rous in dodal: »Policista sta ob prihodu na kraj našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost.«

Tekom jutrišnjega dne bo osumljeni priveden k preiskovalnemu sodniku. Predkazenski postopek usmerja okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

Rous: Za zaščito otrok je poskrbljeno

Kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o izvršenem kaznivem dejanju in tudi o poteku verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, ki mu je sledilo fizično nasilje 46-letnika nad partnerico in na koncu uboj. 

O tem, na kakšen način je bilo izvršeno dejanja vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota še ni želel govoriti.

Za zaščito otrok so poskrbeli, je še dejal Rous, vse aktivnosti vodi center za socialno delo.

Policija preiskuje kaznivo dejanje uboja in ne umora. Predvidena kazen za uboj je zapor od petih do petnajstih let.

Je pa Rous ob tem še izpostavil, da policija veliko dela na preventivnih aktivnostih na področju nasilja, nasilja v družini: »Na tem področju smo letos imeli nešteto aktivnosti.« 

Izvedli so tudi srečanje na temo femicida: »Policija se trudi, ampak kazniva dejanja z elementi nasilja in nasilja v družini je zelo težko obravnavati, ker žrtve ne upajo spregovoriti, saj se bojijo posledic.« 

Kljub temu je policija žrtvam pripravljena prisluhniti, je še dodal.

Starejše novice