Ljubljanainfo
Tor, 16.4.2024 18:00
Nastale so v okviru programa BiTeater, ki mladim lutkarjem omogoča, da v profesionalnih produkcijskih pogojih zasnujejo in izvedejo avtorski projekt znotraj širokega polja sodobne lutkovne umetnosti.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo med 16. in 19. majem organizirali BiFest: LGL showcase mladih lutkarjev.

Na festivalu bodo na ogled uprizoritve mladih lutkarjev, nastale v okviru programa BiTeater, ki mladim lutkarjem omogoča, da v profesionalnih produkcijskih pogojih zasnujejo in izvedejo avtorski projekt znotraj širokega polja sodobne lutkovne umetnosti.

»BiFest: LGL showcase mladih lutkarjev ponuja možnost ogleda petih uprizoritev, ki so v zadnjih dveh letih nastale v okviru programa BiTeater in so od takrat del rednega programa našega gledališča,« so sporočili.

Festivalske predstave bo dodatno obogatila tudi okrogla miza, ki bo v debati združila najmlajšo generacijo lutkovnih praktikov in teoretikov, z željo ustvariti prostor za refleksijo in preizpraševanje pozicije mladih lutkovnih praks v Sloveniji in širše.

Maja bo pestro

Za konec pa še program otroških predstav v mesecu maju. 

Na odrih Lutkovnega gledališča Ljubljana si boste lahko ogledali predstave Mala vrla viteza, Štiri črne mravljice, Medo in Pujsi, Desetnica, Emil in detektivi, V dobrih rokah, Škrt škrt kra čof!, Čarovnik iz Oza ter Bi se gnetli na tej metli?.

Starejše novice