Foto: Instagram profil vanderurbaniresort
zalastritof
Sre, 7.7.2021 15:47
Na strehah v prestolnici najdemo marsikaj zanimivega. Med drugim tudi čisto prave bazene. Veste, kje?

Številne strehe v prestolnici krasijo terase, ki ponujajo osupljive nevsakdanje razglede na prestolnico. Ste vedeli, da so na nekaterih izmed streh v središču Ljubljane bazeni?

Najdete ga na strehi hotela Vander Urbani Resort na Krojaški ulici. Terasa je izjemno dobro skrita, saj je ob pogledu proti stavbi skoraj nemogoče ugotoviti, kaj skriva. Pogled od zgoraj pa razkrije edinstven pogled na staro mestno jedro.

A ne veselite se prehitro. Kljub temu da je v pritličju hotela lokal in restavracija, je terasa na strehi namenjena hotelskim gostom, občasno pa tam zaradi privlačne lokacije prireja tudi različne dogodke.

Za Ljubljanainfo so povedali, da so njihove hotelske kapacitete polno zasedene do jeseni.

Bazen na vrhu tega hotela pa seveda ni edini, ki ponuja uživaško čofotanje na strehi ene izmed stavb v prestolnici. Nekaj podobnega denimo ponuja tudi apartma Stella Sky, pod Grajskim gričem v bližini Starega trga. 

Precej osupljiv razgled na Ljubljano ponuja tudi bazen v hotelu Intercontinental, ki je sicer pokrit, tako da zvezd med čofotanjem tam ne morete opazovati. 

Ljubljanske strehe ne skrivajo samo možnosti za osvežitev

Čeprav so bazeni na strehah precej osupljivi, pa niso edine zanimivosti, ki jih tam najdemo. Na strehi Cankarjevega doma je recimo svoj prostor našlo urbano čebelarstvo

Čebelnjak tam stoji že od leta 2011, na tamkajšnji strehi trenutno domuje devet čebeljih družin. Mestni med ima certifikat Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, ne vsebuje ostankov težkih kovin, pesticidov in insekticidov, saj v mestih ni škropljenja in gnojenja kot pri intenzivnem kmetijstvu na podeželju.

Starejše novice