Fotografija je simbolična. (Vir: Facebook profil Vozimo pametno z DARS)
zalastritof
Sre, 28.7.2021 06:59
Jeseni se bo začela gradnja čisto nove poslovne stavbe Darsa. Zanjo bodo odšteli približno skoraj 16 milijonov evrov brez davka na dodano vrednost.

Za novogradnjo poslovne stavbe so na Darsu izbrali območje na Griču, saj je zemljišče v njihovi lasti, so na Darsu pojasnili za Ljubljanainfo

Ideje o lastni poslovni stavbi na tem mestu so se pojavile že leta 2007, a jih zaradi zemljiškoknjižnih zapletov niso mogli uresničiti.

Za to potezo so se odločili, ker že od začetka delovanja, od leta 1995, najemajo poslovne prostore v Ljubljani, od leta 2001 pa na letni ravni za najemnine odštejejo od 500 do 600 tisoč evrov letno.

Ocenjujejo, da bodo za najemnine od ustanovitve družbe do predvidene selitve tako skupno odšteli približno 15 milijonov evrov, »kar je skoraj toliko, kot znaša najnižja ponudba za novo stavbo«, razlagajo na Darsu.

Za novo stavbo bodo namreč odšteli slabih 16 milijonov evrov brez davka na dodano vrednost. Za gradnjo se je na odprtem postopku javnega naročila potegovalo šest gradbincev, najnižjo ponudbo je oddalo novomeško podjetje CGP.

»To pomeni, da glede na sedanje najemnine v nekaj manj kot 30 letih povrnemo investicijo, s tem da nam ostane zgradba, zaposleni pa bodo imeli boljše delovno okolje,« so povedali v družbi in dodali, da se trenutno soočajo s pomanjkanjem prostorov, imajo premalo sejnih sob, zaposleni imajo vse manj prostora in premalo parkirnih mest.

Začetek gradnje jeseni

Z gradnjo bo novomeško podjetje začelo jeseni, dela pa bodo predvidoma zaključena julija 2023.

Površina nove stavbe bo, s podzemnimi garažami vred, obsegala 15.651 kvadratnih metrov. Predvidenih je 3500 kvadratnih metrov pisarniških površin.

Koga vse bodo preselili v novo stavbo?

V novo poslovno stavbo na Griču bodo preselili zaposlene iz prostorov na Dunajski, ki jih družba trenutno najema, v njih pa se trenutno izvajajo poslovne funkcije družbe, in tudi večino zaposlenih iz obstoječe stavbe na Griču, kjer so prostori ljubljanske avtocestne vzdrževalne baze.

Starejše novice