Foto: Branka Keser
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 29.6.2022 15:46
Del Porodnišnice Ljubljana so odslej štiri nove nadstandardne poporodne sobe. Preverili smo, kako so videti.

V ljubljanski porodnišnici so odprli štiri nadstandardne poporodne sobe na kliničnem oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega cenra Ljubljana. 

Ob dogodku so izpostavili, da gre za malo in hkrati veliko stvar za Porodnišnico Ljubljana in za Univerzitetni klinični center Ljubljana.

»Dobili smo štiri nadstandardne sobe, kjer bodo naše pacientke deležne tako strokovne oskrbe kot tudi nege. Želeli bi si, da te štiri sobe, ki jih danes imenujemo nadstandardne, postanejo standard v naši porodnišnici,« je povedal generalni direktor ljubljanskega kliničnega centra Jože Golobič.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Strokovni director ginekološke klinike Borut Kobal je dodal: »Danes mineva 35 let, odkar stoji nova porodnišnica, ki sedaj ni več nova. V tistih časih je to zagotavljalo visoko strokovno podporo in relativno varno in udobno življenje v porodnišnici za naše porodnice. Seveda so se časi spremenili in danes so zahteve po prijetnejšem bivanju v porodnišnici, kar jim želimo omogočiti.«

»Mi vseskozi govorimo, da nosečnost ni bolezen, porod ni bolezen. Seveda se tega želimo držati. Porodno in poporodno okolje je zelo pomembno za dobro počutje naših oskrbovank. Upamo, da so te štiri sobe samo začetek in da bomo na ta način prenovili večino naših sob,« je sklenil predstojnik klinilčnega oddelka za perinatologijo Gorazd Kavšek.

Foto: Branka Keser
Foto: Branka Keser

Kakšna bo cena?

Za bivanje v nadstandardni poporodni sobi bo porodnica odštela približno 90 evrov na noč, če bo zraven tudi partner pa slabih 120 evrov na noč.

Starejše novice