Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 19.5.2022 15:44
Mnogi prebivalci Ljubljane se pritožujejo, da v Ljubljani primanjkuje koles v sistemu Bicikelj in da je tudi postaj premalo. Kaj namerava storiti občina?

V zadnjem času se v okviru pobud meščanov pojavlja vse več pritožb, povezanih s tem, da primanjkuje koles in postaj v sistemu Bicikelj, mnogi se pritožujejo tudi, da so kolesa slabo razporejena.

Po besedah meščanov je koles na nekaterih postajah preveč, na drugih premalo. Občane pa zanima tudi morebitna širitev in dopolnjevanje Bicikelj sheme.

Koles je velikokrat premalo popoldne, predvsem ob sončnih popoldnevih, ko se več ljudi domov odpravi s kolesom, meščani so potožili, da do »kroničnega pomanjkanja koles« na postajališču Bicikelj prihaja tudi ob tržnici v Kosezah.

»Spoštovani, prosim da zasebnega partnerja pozovete, naj v rabo nameni več koles, ali pa naj obstoječa bolj učinkovito premika na prazne lokacije. Povsem absurdno je, da v središču mesta včasih (zlasti zvečer) ni koles na niti enem postajališču. Če se meščan ne more redno zanesti na to storitev, se bo zatekel k drugi, manj zeleni. Naj bo izboljšava sistema prioriteta zelene politike Mestne občine Ljubljana,« se glasi pritožba prebivalca Ljubljane.

Kaj na pripombe občanov odgovarja občina?

Z Mestne občine Ljubljana odgovarjajo, da bodo v kratkem dodali še dve postajališči na Dolenjski cesti, kar bo pomenilo, da bo v Ljubljani skupno 84 postajališč. Cilj širitve Bicikelj postajališč pa je, da se približajo številu 100.

Na pobudo po bolj smiselnem razporejanju koles v Ljubljani pa občina odgovarja, da so vse zahteve občanov predali izvajalcu upravljanja sistema podjetju Europlakat.

Sistem Bicikelj že od svojega zagona 12. maja 2011 ostaja zelo priljubljen. Do sredine leta 2021 je bilo registriranih že 217.000 uporabnikov, ki so skupaj opravili že okoli osem milijonov voženj.

Starejše novice