Ljubljanainfo
Pet, 12.11.2021 18:34
Zgodba o dveh zdravnikih, obeh z območja Ptuja, dobiva nove razsežnosti. Eden izmed njiju naj bi celo pacientom priporočal Ivermektin.

Ptujsko območje in predvsem mnoge paciente omenjenih zdravnikov te dni pretresa novica o velikih zaslužkih pod mizo dveh zdravnikov. Ta naj bi izdajala lažna zdravniška spričevala, en celo lažna covidna potrdila.

To naj bi počel, kljub temu da je vedel, da te osebe, ki jim je potrdilo izdal, covida niso prebolele. Prav tako so kriminalisti ugotovili, da je isti zdravnik izdajal tudi potrdila o HAG in PCR testih.

Po informacijah Siol.net, kjer so razkrili imena zdravnikov, naj bi šlo za Rajka Brgleza, ki je pogodbeno sodeloval z Zdravstvenim domom Lenart, in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića

Po informacijah Večera pa naj bi bil odkrili tudi policista z lažnim spričevalom. Delal je v Mariboru, a naj bi že izgubil službo.

Ženici priporočil živalsko zdravilo

Na družbenem omrežju Twitter je sicer anonimen uporabnik MARS že 21. oktobra objavil zapis, ki se danes bere popolnoma drugače, kot se je takrat. 

Zapisal je, da je 88-letna ženica, polno cepljena, poklicala enega od omenjenih dveh zdravnikov. Zdravnika je v dobri veri poklicala, saj naj bi slišala za zdravilo proti covidu regeneron.

Zdravnik, po besedah uporabnika Twitterja naj bi bil eden od omenjenih zdravnikov, pa bi naj ženici priporočil kar ivermektin. 

Dodal naj bi ji, da si lahko ivermektin nabavi v Avstriji. »Kličem zbornico,« se je končal zapis uporabnika Twitterja. V novem tvitu, zapisanem po razkritju zdravnikov, je uporabnik še dodal, da mu je žal, da zbornice takrat zares ni obvestil. 

Kaj je Ivermektin? 

Zdravilo ivermektin je bilo med 'antivakserji' precej razširjeno, saj bi naj učinkovalo proti okužbi s koronavirusom. A gre za zdravilo, ki se uporablja za živali, proti parazitom.

Pri ljudeh se uporablja, četudi redko, proti ušivosti, garjam, rečni slepoti, strongiloidozi, trihuriozi, askariozi in limfatični filariozi.

V veterinarski medicini pa se med drugim uporablja za preprečevanje in zdravljenje srčne gliste in pršičavosti. Uporablja se z zaužitjem skozi usta, pri kožnih okužbah pa se lahko nanese tudi topično.

Pogosti neželeni učinki so vročina, srbež in izpuščaji, tudi pordele oči, suha koža in pekoč občutek na koži.

Predoziranje ivermektina lahko pri ljudeh povzroči slabost, bruhanje, drisko, hipotenzijo, alergijske reakcije, omotico, ataksijo, epileptične napade, komo in celo smrt. 

Starejše novice