Ljubljanainfo
Pon, 19.2.2024 18:00
Bi nas moralo skrbeti?

Nedavno je Ljubljano in Slovenijo pretresel grozovit incident na avtobusu ljubljanskega potniškega prometa. Moški je na avtobusu linije 14 zabodel svojo bivšo partnerico, ki na srečo ni utrpela smrtno nevarnih poškodb. Čeprav je šlo za izoliran dogodek, se kar samo postavlja vprašanje o dejanski varnosti potnikov na avtobusih LPP.

LPP zagotavlja, da so potniki in vozniki na vseh njihovih avtobusih popolnoma varni, pri čemer poudarjajo, da posebnega porasta fizičnega nasilja v primerjavi s prejšnjimi leti ne beležijo . V incidentu ni šlo za napad na naključnega potnika, saj sta se napadalec in žrtev poznala, so sporočili za Metropolitan.

Da so avtobusi relativno varni, potrjuje tudi statistika, ki sega v leto 2013. Med letoma 2013 in 2020 na avtobusih javnega potniškega prometa tako niso zabeležili nobenega napada na voznika. V letu 2019 so zabeležili največ napadov na voznike avtobusov, a številka nikoli ne preseže štiri. 

Videonadzorni sistem je skozi leta postal standardna oprema večine mestnih avtobusov, kar omogoča celovito sledenje dogajanju na vozilih. Starejša vozila, ki sistema še nimajo, bodo kmalu nadomeščena z novimi vozili z videonadzornim sistemom, kar bo zagotovilo 100-odstotno pokritost vozil v mestnem prometu.

Urbana z varnostno funkcijo

Nova aplikacija Urbana omogoča potnikom dostop do tipke SOS, s katero lahko nemudoma opozorijo voznika in prometnike v nadzornem centru. Vozniki imajo jasna navodila za ukrepanje v primeru groženj ali incidentov, vključno s tem, da ustavijo vozilo, odprejo vrata in pomagajo pomiriti napadalca, če je to izvedljivo.

LPP trenutno ne načrtuje dodatnih varnostnih ukrepov, kot je na primer najem varnostnikov. Varnostniki so prisotni ob kontrolorjih predvsem zaradi ugotavljanja identitete kršiteljev na varovanem območju, če pride do nepravilnosti pri plačilu vozovnice.

Čemu potem ukinitve nočnih linij?

Oktobra leta 2020 je Ljubljanski potniški promet sporočil, da nočnih linij do nadaljnjega ne bo. Kot so takrat pojasnili, se je število potovanj bistveno zmanjšalo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, med katerimi so bile tudi nočne omejitve gibanja.

Torej gre za varnost?

»Nočne linije niso vplivale na bolj varne ljubljanske ulice, saj je Ljubljana že sama po sebi varno mesto kar dokazuje tudi dejstvo, da je že trikrat prejela nagrado Slovenian Grand Security Award za najbolj varno mesto. Mestna občina Ljubljana se dobro zaveda pomena varnosti zato zagotavljanju le-te namenja izjemno veliko pozornosti,« so nam sporočili oktobra lani.

So pa na podlagi analiz ugotovili, »da so avtobusi ponoči prepeljali izjemno majhno število potnikov, obenem pa smo se ponoči najbolj pogosto srečevali s potniki, ki so motili javni red in mir ter povzročali večjo materialno škodo na avtobusih«.  

Ocenjujejo še, da je Ljubljana zelo dobro pokrita z avtobusnimi linijami, »pri čemer avtobusi ne obratujejo samo med polnočjo in četrto uro zjutraj«.

Starejše novice