Dotrajano cestišče na Tržaški cesti.
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 9.8.2022 07:00
Na vidiku je prenova dela Tržaške ceste, ki ga v sklopu obširne prenove Tržaške ceste še niso obnovili.

Objavljeno je javno naročilo, v okviru katerega bodo izbrali izvajalca za preureditev avtocestnega priključka Ljubljana zahod, ob tem pa prenovili tudi edini delček Tržaške ceste, ki ga obsežna prenova te ceste ni zajela, in sicer odsek med avtocestnim priključkom in Petrolovo bencinsko črpalko.

Z Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji so v začetku junija za Ljubljanainfo sporočili, da je bil sporazum o sofinanciranju stroškov rekonstrukcije priključka Ljubljana zahod sklenjen konec maja letos.

»Delitev stroškov je izvedena na podlagi projekta za izvedbo in zaokroženo znaša: Družba za avtoceste Republike Slovenije: 77 odstotkov, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo: 11 odstotkov, Mestna občina Ljubljana: 12 odstotkov. V sporazumu je skupna vrednost investicije ocenjena na 2,62 milijona evrov (brez davka na dodano vrednost),« so pojasnili.

Pričetek gradbenih del morda že letos? 

Družba za avtoceste bo preuredila izvozni krak priključka Ljubljana zahod - priključevanje na Tržaško cesto in uvozni krak priključka Ljubljana Zahod - priključevanje s Tržaške ceste.

Za pripravo projektne dokumentacije za obnovo omenjenega odseka Tržaške ceste je pristojna Mestna občina Ljubljana.

Pričetek gradbenih del je načrtovan jeseni 2022 oziroma spomladi 2023, ob pogoju, da bo uspešno zaključen postopek javnega naročila za izbor izvajalca del.

Gradnja bo predvidoma potekala v več etapah.

Kaj vse bo drugače?

V sklopu rekonstrukcije tega priključka je predvidena širitev izvoznega kraka iz smeri Barja proti Tržaški cesti. Namesto enega bo imel dva vozna pasova, so dokumentacijo povzeli v Dnevniku.

Na mestu obstoječega avtobusnega postajališča bo nov pospeševalni pas, avtobusi pa bodo po prenovi ustavljali nekoliko vzhodneje od obstoječega postajališča. 

Zgrajen bo tudi ločen priključek za zavijanje desno na avtocestni priključek iz smeri Brezovice.

Starejše novice