Foto: Blaž Pogačnik/Turizem Ljubljana
Ljubljanainfo
Ned, 18.7.2021 13:12
Polletno predsedovanje Slovenije Svetu EU je odlična priložnost za privabitev tujih gostov v prestolnico, z domiselnimi načini pa lahko k obisku Ljubljane spodbudimo tudi goste iz Slovenije.

Ob besedni zvezi »mestni oddih« navadno pomislimo na obisk večjih evropskih ali svetovnih prestolnic. Po podatkih iz preteklih let v Turizmu Ljubljana ugotavljajo, da se le redki Slovenci odpravijo v Ljubljano na večdnevni izlet. In zdaj je čas za spremembe. 

V Ljubljano gremo mi!

Ljubljana se lahko kosa s prav vsemi slovitimi znamenitostmi tujih mest, saj nudi prav vse, zaradi česar obiskujemo tuje prestolnice: arhitekturne mojstrovine, izjemne umetnine, edinstvena doživetja, vrhunsko kulinariko, možnosti nakupovanja.

Tudi Ljubljana ponuja sprehod po pravljičnih uličicah, in lokalne zanimivosti, z obiskom pa lahko podpremo domače ponudnike. Za lažji izbor, kaj početi na kratkih počitnicah v Ljubljani, so pri Turizmu Ljubljana spomladi pripravili tudi več paketov doživetij za različne želje in okuse.

Turizem Ljubljana v teh dneh končuje prvi del kampanje »Tujina ali Ljubljana?«, s katero je na posrečen način – s spodbujanjem ljudi, naj ugotovijo, ali je na fotografiji ljubljanska zanimivost ali zanimivost tuje metropole – od sredine junija privabljal domače obiskovalce na kratke počitnice v slovensko prestolnico. 

Od visoke umetnosti, športa do Evropskega simpozija hrane 

V Ljubljani se skozi leto zvrsti izjemno veliko kakovostnih dogodkov, ki bodo letos ob visoki obiskanosti pospremili tudi predsedovanje Slovenije Svetu EU. Napovedujejo širok spekter dogodkov visoke umetnosti pod okriljem poletnega Ljubljana Festivala, vrhunskih športnih dogodkov, kot so ulična košarka, plezalni spektakel, tekaški maraton in drugi, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji gastronomskih užitkov, med katerimi velja poudariti zlasti posebno izdajo Odprte kuhne, ki jo napovedujejo septembra, in že tradicionalni festival November Gourmet Ljubljana, v okviru katerega bo potekal tudi Evropski simpozij hrane.

Posebna izdaja Odprte kuhne

Posebna izdaja Odprte kuhne bo na edinstveni lokaciji Plečnikovih Križank predstavila izbor najboljših slovenskih restavracij in mednarodno prepoznavnih slovenskih chefov, izbranih iz vodnikov Michelin, Gault&Millau Slovenija, Gault&Millau Ljubljana/Ljubljanska kakovost ter seznama The World's 50 Best. Njihova ponudba se bo osredotočala na najboljše, kar lahko ponudi slovenska visoka kulinarika.

Evropski vlak povezovanja se bo ustavil tudi v Ljubljani

En od edinstvenih dogodkov promocije slovenskega turizma v letu predsedovanja se bo zgodil predvidoma konec septembra. Gre za sprejem potnikov z vlaka Connecting Europe Express, ki naj bi v evropskem letu železnic poudaril pomen povezovanju ljudi in gospodarstva ter vlogo Evropske unije pri oblikovanju infrastrukturnih politik. Vlak, ki se bo 2. septembra odpeljal iz Lizbone, bo v dobrem mesecu obiskal 26 držav ter več kot 40 mest, 7. oktobra pa bo prispel na končno postajo v Parizu. Pri projektu bodo poleg Turizma Ljubljana sodelovale tudi Slovenske železnice. 

Starejše novice