Vir: Mestna občina Ljubljana
Rebeka Sivka
Tor, 12.10.2021 10:48
Po dobrih treh letih je Mestna občina Ljubljana s 30. septembrom uspešno zaključila projekt, ki je pomembno posegel v razumevanje pomena mestnih gozdov v desetih podonavskih mestih. Kakšni so rezultati?

Konec septembra je Mestna občina Ljubljana zaključila evropski projekt URBforDAN

V okviru projekta je ljubljanska občina izvajala ukrepe in razvijala pristope za še bolj učinkovito upravljanje z mestnimi gozdovi in njihovo zaščito.

Vzpostavljene številne učne točke

Najvidnejši rezultati projekta razveseljujejo predvsem obiskovalce mestnih gozdov na Golovcu in Šmarni gori.

Tam je Mestna občina Ljubljana med drugim uredila več vstopnih točk, postavili informativne, označevalne in usmerjevalne table, lesene klopi, mize in podesta za sproščanje.

V ospredju je bila gozdna pedagogika, zato so vzpostavili številne učne točke, ki prek QR-kod vodijo do dodatnih vsebin na podstrani projekta.

Na Golovcu sta med najbolj zanimivimi tovrstnimi točkami gozdni učilnici oziroma učna pripomočka – vitrina za predstavitev avtohtonih drevesnih vrst na Golovcu in gozdni planetarij.

Namenjena sta izobraževanju tako otrok in mladine kot odraslih obiskovalcev.

Uredili so tudi novo tematsko pot na Golovcu, ki so jo poimenovali V gozd po zdravje. Na posameznih točkah so predstavljene informacije, nasveti in vaje za boljše zdravje, zlasti za osebe v tretjem življenjskem obdobju, za katere je vsebine prispevala Urša Vilhar, raziskovalka na Gozdarskem inštitutu Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice