Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 16.2.2022 18:00
V prihodnjem mescu se začenjajo vpisi otrok v ljubljanske vrtce.

Ta teden v Ljubljani poteka vpis v 1. razred ljubljanskih osnovnih šol.

Vpis v ljubljanske vrtce bo potekal od 1. do 15. marca. V lanskem vrtčevskem letu je bilo vpisanih nekaj več kot 13.300 otrok. 

Ljubljanski župan Zoran Janković je starše pozval, da če je možno, prijavijo stalno bivališče v Ljubljani, ker je tudi od tega odvisno, koliko točk dobijo. 

»V Ljubljani vrtce obiskuje 96 odstotkov vseh otrok. Državno povprečje je 82 odstotkov,« je izpostavil.

Bo cena letos višja?

Po besedah ljubljanskega župana cene vrtcev, ki jo plačujejo starši, ne bodo zvišali.

Dodal je, da vse prenove vrtcev in osnovnih šol v Ljubljani potekajo po načrtih, cilj projektov v preteklem letu, ki so ga odsegli, pa je bil predvsem zagotavljanje statične varnosti teh stavb.

Vse več zasebnih vrtcev

Janković je ob pozivu staršev k vpisu otrok v vrtec izpostavil še:

»Pred 15 leti smo imeli v Ljubljani štiri zasebne vrtce, danes jih imamo 23. Vztrajam, da je treba sprejeti zakon za nove vrtce, da ima lokalna skupnost pravico, da reče, da reče, da potrebuje zasebni vrtec, mu da koncesijo in potem plačuje. Če ga pa ne potrebuje, tako kot recimo Ljubljana, pa ne more dobiti od občine 85 odstotkov sredstev za obratovanje.«

Kdaj se bodo začele prenove?

V letošnjem letu je predvidenih nekaj prenov. Seznama vrtcev, ki gredo v prenovo, po Jankovićevih besedah še niso oblikovali, ker je to odvisno od gradbenih dovoljenj.

»Cilj je, da se 1. julija začnejo prenove šol in vrcev. Če bo vsa dokumentacija pripravljena, bomo takrat začeli,« je zaključil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice