Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 19.11.2021 20:22
Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana se že dolgo sooča s prostorsko stisko in deluje na več lokacijah.

Ljubljanska srednja šola za oblikovanje in fotografijo deluje na treh lokacijah: v Križankah, v stavbi Ekonomske srednje šole na Roški cesti in na Taboru, kjer se izvaja športna vzgoja. 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je glede na identificirane potrebe po reševanju prostorske problematike kot najprimernejšo lokacijo za njihovo rešitev prepoznalo območje na Roški, so sporočili z ministrstva za izobraževanje.

Ustrezne prostore bodo zagotavljali v okviru projekta Prostorska ureditev območja Roška. Vlada je na včerajšnji seji v načrt razvojnih programov uvrstila tudi projekt Reševanje prostorske problematike Srednje šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana Ljubljana

Pričetek gradnje leta 2023

V letih 2021 in 2022 je predvideno izvajanje aktivnosti, povezanih z izvedbo arhitekturnega natečaja.

V letu 2021 so predvidene priprave za izdelavo natečajne naloge za izvedbo arhitekturnega natečaja, do konca leta 2022 pa izdelava projektne dokumentacije za gradnjo.

Pričetek gradnje je predviden v letu 2023, zaključek gradnje pa v letu 2026. Izvajanje aktivnosti je prilagojeno razpoložljivim sredstvom. 

Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 22 milijonov evrov z davkom na dodano vrednost. Projekt bo financiralo ministrstvo za izobraževanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice