Foto: Bobo
Anonimnež (ni preverjeno)
Čet, 8.12.2022 14:15
Sneženje, ki je zadnje dni zajelo vrhove Slovenije, je razveselilo predvsem žičničarje.

V Rekreacijsko turističnem centru Krvavec so že pred nekaj tedni začeli z zasneževanjem smučarskih prog, od takrat pa so bili že nekajkrat deležni tudi pravih snežnih padavin, ki so še dodatno poskrbele za pravo zimsko odejo. 

V soboto, 10. decembra 2022, najboljše smučišče v Slovenij po mnenju organizacije World Ski Awards, tudi uradno zaganja svojo krožno kabinsko žičnico, ki bo vse ljubitelje smuke pripeljala do priljubljenih krvavških strmin.

»Rebr'ca so že skoraj sfrizirana in krvavške strmine so nared za prvo smuko,« so ob napovedniku odprtja smučišča zapisali na Krvavacu.

Ker boste že čez nekaj dni lahko vijugali po Gorenjskem smučišču Krvavec, ki je od prestolnice oddaljen le pičih 25 kilometrov, smo preverili, kaj vse se bo dogajalo na prvi dan odprtja.

V odprtje smučišča z »epsko« Apres ski zabavo

Smučišče Krvavec ob odprtju svojih strmin obljublja »epsko« Apres ski zabavo, ki bo tradicionalno potekala na Plaži Krvavec.

Za dobro vzdušje smučarjev bosta, vse od 13. ure dalje skrbela štiričlanska glasbena skupina Zvita feltna in DJ Domači.

Intersport Slovenija bo ob odprtju smučarske sezone nudil brezplačen test smuči različnih ponudnikov, kjer boste lahko sami preverili, katere smučke najbolje strižejo zavoje.

Za vse otroke pa bo med 10. in 12. uro na smučišču na voljo brezplačna šola smučanja.

Potencialno slabo vreme ne bo ustavilo odprtja smučišča

Vsi, ki se boste že to soboto podali na prve letošnje zavoje, boste glede na vremenske pogoje za svojo prvo smuko letos imeli na razpolago:

  • Proga 17 in 18, 6-seda (Vrh Krvavca )
  • Proga 1, štirisedežnica (Tiha Dolina)
  • Proga 2 Luža (otroška proga)

Na Krvavcu sicer kljub nekoliko slabši vremenski napovedi ostajajo optimistični, da se bo vseeno veliko smučarskih navdušencev odločilo obiskati Krvavec.

»Res je, da vremenska napoved ni najbolj obetavna. Glede na spremenljivost, držimo pesti, da se bo ta obrnila v naš prid. V vsakem primeru, pa bomo odprtje izpeljali maksimalno tako, kot smo si zastavili, z obratovanjem omenjenih prog in apres ski zabavo na Plaži Krvavec, ki ponuja tako zunanje kot notranje prizorišče,« so za Ljubljanainfo zaupali na Krvavcu.

Starejše novice