Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 14.3.2022 20:00
Težko pričakovani pomladanski Teden restavracij, ki se bo odvil med 25. marcem in 3. aprilom, je danes odprl rezervacije. Termini že zelo hitro puhnijo, ljubitelji dobrih jedi pa lahko izbirajo med skoraj stotimi restavracijami.

Kuharski mojstri in mojstrice med 25. marcem in 3. aprilom že deseto leto vabijo na pomladanski Teden restavracij.

Poudarek letošnjega spomladanskega in jesenskega kulinaričnega dogodka bo Moja zgodba, ki je sodelujoče restavracije in gostilne ne bodo pripovedovale z besedami, temveč z jedmi in gostoljubjem.

Na pomladanskem Tednu restavracij bo sodelovalo 106 slovenskih restavracij in gostiln, ki so se uvrstile v strogi izbor, pri čemer bo tokrat sodelovalo tudi šest novih restavracij. Ponudniki pa so danes že začeli sprejemati prve rezervacije. 

Sodelujoče restavracije in gostilne bodo v času dogodka goste po vsej Sloveniji razvajale s posebnimi meniji z najmanj tremi hodi po enotni ceni.

Cena menijev bo 21 evrov, z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah v višini šest evrov, gre za restavracije s tremi in več srčki, v katerih boste za meni odšteli 27 evrov, ter dvema evroma v restavracijah z dvema srčkoma, kjer boste za meni odšteli 23 evrov.

Ljubljana, kulinarična prestolnica

106 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij.

Kulinarično se boste lahko razvajali tudi v Ljubljani, kjer v svoje goste med drugim vabijo KULT316, Altroke, Grajska Vinoteka, Restavracija Mirje, Robin, Shambala in Restavracija Vander ter Valvas'or. V naštetih restavracijah boste za meni odšteli 21 evrov.

Obiščete lahko tudi Restavracijo Manna, Linda Bistro, Landerik, Restavracijo Harda in Gostilno na Gradu, kjer boste za meni odšteli 23 evrov.

Kot zadnje pa na Teden restavracij vabijo še najbolje ocenjene restavracije, kjer boste za meni odšteli 27 evrov. To so TaBar, Restavracija Maxim, PEN KLUB restavracija, Monstera bistro, Atelje, Restavracija Strelec in JB Restavracija.

Vse menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij, kjer lahko opravite tudi rezervacije v izbranih restavracijah.

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti.

Starejše novice