Kot je povedal župan Janković, so projekt prenove cestne infrastrukture okoli Potniškega centra malo obrnili (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Sre, 24.4.2024 07:00
Zaradi gradnje Potniškega centra Ljubljana se okoliške ceste zapirajo in prenavljajo, kako daleč so z deli na Vilharjevi, Linhartovi cesti? Kdaj pride na vrsto Šmartinska, podvoz pri Orto baru in ureditev Masarykove?

Zgovorni župan Ljubljane Zoran Janković rad hodi na gradbišča in nadzira dela. Tako nam takoj postreže s podatki in svojimi opažanji: 

»Linhartova se dela, vidi se štiripasovnica, ob njej bo drevored. Zdaj smo prišli do Železne ceste in končujemo zadnji del pri Dunajski cesti. Potem gremo naprej do Topniške ceste in potem proti pokopališču Žale. »

Na Linhartovi so presadili drevesa, kmalu bodo pri Topniški (foto: Bobo).

Linhartova res kaže svoje obrise, s čimer je župan zadovoljen, a nekoliko se komplicira s širitvijo Masarykove ceste. Treba bo počakati s širitvijo, razlaga župan, saj bosta zunanja pasova Masarykove rumena, torej za avtobuse, ob njej pa še kolesarska steza in pločnik. 

Masarykova bo za obnovo prišla na vrsto zadnja (foto: Bobo).

A preden bo Masarykova postala široka in lepa cesta, morajo Slovenske železnice preseliti Avtobusno postajo Ljubljana na Vilharjevo cesto. Tako da je zdaj v igri nov načrt, saj bodo po Jankovićevih besedah zdaj vse obrnili.

»Zdaj načrtujemo, da bomo širili od Šmartinske ceste proti Orto baru, enako velja za Flajšmanovo cesto, da zaključimo cel ta predel. Masarykova bo na vrsto prišla šele na koncu. Prilagajamo se situaciji, da čim  manj obremenjujemo promet.«

Obnovljeno in razširjeno Masarykovo bomo torej videli šele čisto na koncu, ko bo vse ostalo že praktično končano. 

Šmartinsko bodo obnavljali proti Orto baru (foto: Bobo).

Je pa župan še spomnil, kako draga je takšna obsežna prenova:

»Sama investicija infrastrukture za mesto okoli postaje je vredna okoli 120 milijonov evrov, če pa seštejemo vse investicije, torej tudi zasebnih in državnih investitorjev, smo pa na milijardi evrov.«

Starejše novice