Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Pet, 15.7.2022 07:00
V neznosno vročih poletnih dneh še kako prav pridejo pitniki. Zakaj ga ni mogoče postaviti tudi v Parku slovenske reformacije?

V okviru pobud meščanov je eden izmed njih na občino naslovil naslednje vprašanje:

»Nad Mestno občino Ljubljana in pitniki, ki jih ponuja, smo navdušeni. Če ostane tako, bo odlično! Sprašujemo pa, zakaj ni možno dodati pitnika v Leninov park?« 

Leninov park se je včasih imenoval park, ki se nahaja med Slovensko in Gosposvetsko cesto, poleg gostilne Figovec. Danes je razdeljen na Argentinski park in Park slovenske reformacije. Park slovenske reformacije se imenuje del Argentinskega parka med Župančičevo ulico, Argentinskim parkom in Puharjevo ulico.

Ne morejo zagotoviti neoporečne vode

»Najprej ste pojasnili, da ni vodovodnega omrežja, potem smo vprašali, kako to, če je v bližini velika gradnja. Nato ste pojasnili, da lahko pijemo iz flašk, kar seveda vemo, ne vemo pa, zakaj ni mogoče dodajati pitnikov na mesta, kjer se občani poleti zadržujejo,« je svoje vprašanje nadaljeval meščan.

Iz mestne uprave so odgovorili, da je postavitev pitnika mogoča le v neposredni bližini vodovodnega sistema.

»V kolikor je odcep daljši (kot je to v Parku slovenske reformacije), ne moremo zagotoviti neoporečnosti vode. Z drugimi besedami, iz pitnika ne bi tekla pitna voda,« so pojasnili. 

Starejše novice