Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Čet, 28.10.2021 13:29
Madžarska delodajalcem omogočila, da zahtevajo cepljenje zaposlenih.

Zaradi naraščajočega števila okužb z koronavirusom se je madžarska vlada odločila, da delodajalcem dovoli, da od svojih zaposlenih zahtevajo cepljenje proti covidu-19 zaradi zagotavljanja varnosti delavcev, je danes na redni novinarski konferenci sporočil vodja kabineta predsednika vlade Gergely Gulyas.

Dodal je, da je cilj ukrepov k cepljenju spodbuditi čim več ljudi, poroča madžarska tiskovna agencija MTI. Za zaposlene v državnih ustanovah bo država lahko predpisala takšno obvezno cepljenje, župani pa bodo imeli pravico uvesti zahtevo pri lokalnih svetih, je še dejal.

Po prvem novembru zaostrovanje ukrepov

Sporočil je še, da se je vlada odločila, da bo od 1. novembra dalje v javnem prometu ponovno obvezno nošenje mask in prepoved obiskovanja obiskovalcev v bolnišnicah.

V zadnjih mesecih močno povečanje okužb

Madžarska je pred poletjem večinoma odpravila ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Trenutno za sodelovanje v javnem življenju ni potrebno dokazilo o cepljenju ali testiranje. Edina izjema so pomembni dogodki. Zaenkrat so maske obvezne le v bolnišnicah in domovih za ostarele, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjih mesecih se je število okužb z novim koronavirusom na Madžarskem močno povečalo.

Sedemdnevna pojavnost novih okužb na 100.000 prebivalcev je bila nedavno 170. V celoti je cepljenih okoli 60 odstotkov prebivalstva.

Starejše novice