Saša se bo poleti poročila s svojim Mihijem, s katerim ju gledamo kot tekmovalca oddaje Kdo si ti? Zvezde pod masko. foto: osebni arhiv
mimi inhof
Sob, 27.3.2021 13:45
Priljubljena pevka tokrat o tem, zakaj najraje kupuje rabljeno garderobo, najljubših filmih, strastnem igranju računalniških iger, teorijah zarote in tem, zakaj jo njen Miha občasno naslavlja z SašaLendero.com.

1. Kako te kličejo najbližji?

Skoraj vsi me kličejo Saši, Miha me kliče Pajki in Majško, kadar sva kje v gneči in ga ne slišim, potem me pokliče Saša Lendero in če se še takrat ne odzovem, mi pravi Saša Lendero.com. Takrat ga zmeraj slišim. Tega so me navadili najmljaši poslušalci, otroci mi nikoli ne rečejo le Saša, vedno sem zanje Saša Lendero. Po poroki bom verjetno dodala še Mihijev priimek in bom Saša Lendero Hercog. Tudi najina hčera je Aria Hercog Lendero.

2. Koliko si visoka?

Uradno 160 cm, neuradno pa ene pol centimetra manj. A 160 se sliši veliko bolje kot 159. Samo iz enega razlogi bi bila raje višja, da bi lahko več pojedla in se mi to ne bi poznalo. (smeh)

3. Fraza »ne grem na kolena« iz tvoje istoimenske uspešnice se (pre)večkrat uporablja kot štos, ko gre zate. Si ga kdaj sita, češ, oh, ne že spet?

Ta pesem je bila zame katarazičen moment, saj sem z njo naredila simbolični konec z bivšo zvezo, ki je dušila dolga leta. Na račun teh štosev sem se veliko presmejala, ker jih je veliko razumelo tekst v nekem nagajivem smislu s seksualno konotacijo. V življenju sem napisala veliko takšnih besedil, a tole res ni bilo v tem kontekstu, štosi pa so bili res zabavni kot naprimer »ne grem na komolce, ne bom strigla ovce«, »ne grem na kolena, nisem baba lena« itd. Najbolj hecni pa so otroci, k te stvari slišijo čisto drugače, baje jih je veliko spraševalo starše zakaj si bom teptala nos, namesto ponosoa kot je v besedilu.

4. Baje si strastna igralka računalniških iger. Katero si preigrala največkrat in zakaj si postala v njej res dobra?

Največ sem preigrala Diablo, v katerem se s svojim junakom boriš proti zlobnim silam. Očitno mi je to pisano na kožo, saj je trenutno moja najljubša igra Stae of Survival, ki je konceptualno podobna, le da se boriš proti zombijem. In naj dodam, da imam vse glede zombijev že naštudirano, če pride do zombi apokalipse, kako se zabarikadirat, kam bežat, če pridejo v hišo itd. Tole se mi podi po glavi ob najbolj neprimerni trenutkih. (smeh)

5. Naslednje vprašanje je logično: najljubši zombie filmi ali serije?

Zelo mi je všeč, če imam čas, da se povežem z junaki preden se začne akcija. Ta suspenz je tisto, kar me navdušuje in serije imajo ta časovni okvir, ko se lahko poglobljeno spoznaš z junaki. Nekaj časa sva redno gledala serijo Živi mrtveci (The Walking Dead), med ljubšimi filmi sta je vsekakor Jaz, legenda (I Am Legend) in Svetovna vojna Z (World War Z), pa še glaven igralec je lep (Brad Pitt, op.a.). Zombije pogosto sanjam.

6. Kdo od znanih Slovencev je tvoj osebni prijatelj?

Domen Kumer.

 

6. Kaj je tvoj »strup«?

Zelo sem rada negibna, moje telo obožuje negibno. Če ni treba hodit, raje stojim, če ni treba sedet, raje ležim in tako naprej. Druga stvar pa je okusna hrana, imam svojo teorijo, da je maščoba nosilec okusa. (smeh)

7. Najljubši šport?

Ni ga! (smeh)

8. Tri stvari, ki bi jih vzela na samotni otok?

Niso stvari, temveč meni tri ljube osebe: Aria, Miha in moj oči.

9. Se ti je zdaj po oddaji Kdo si ti? Potožilo po tem, da bi tudi sama začela znova prepevati? Sta se z Mihijem pogovarjala o novem albumu, prvem po desetih letih?

Spogledujem se s to idejo. Trikrat se nama je zgodilo, da so v Big Bangu povedali, da tujci povprašujejo po mojem novem albumu, kar je bilo neverjetno slišati. V zadnjih letih sem objavila nekaj pesmi na YouTube in tega je zdaj šest, sedem pesmi, ki bi bile primerne za novi album – govorimo o pesmih, ki so bile dobro poslušane. Torej mi manjkajo še tri, štiri, od katerih bi ena bila zagotovo duet z Mihom, s katerim nisva nikoli objavila skupne skladbe.

10. Koliko denarja si največ porabila za nakup obleke ali čevljev?

V resnici sploh ne rada nakupujem garderobe, pri nas je Miha bolj zapravljiv. Jaz sem tista, ki ne da na znamke in vedno varčuje. Zame so največje odkritje oblačila iz druge roke, saj imam slabo vest, ko kupljene stvari dajem naprej. Zdi se mi, da smo za vsak izdelek porabili preveč Zemlje in jo umazali. Ob vsakem nakupu sem imela slabo vest, ki pa je zdaj, odkar kupujem iz druge roke, nimam več.

11. Nekje sem zasledil tole: "verjamem, da je večina teorij zarote na žalost daleč o teorij". Lahko poveš kaj več?

Verjamem, da je ogromno bedastih teorij zarote lansiranih samo zato, da skrijejo tisto resnico, ki je tako neverjetna, da zveni kot še ena teorija zarote. Če bi pogledali dvajset let nazaj, se je veliko takratnih »teorij zarote« uresničilo in bojim se, da bo čez dvajset let spet enako.

12. Saša Lendero je...

Upam, da dober človek in to se mi zdi najpomembnejše v življenju. Tudi sama ljudi presojam po tem ključu. Zavedam se, da nihče ni brezmadežen, a moramo se truditi, da smo čim bolj prijazni eden do drugega.

 

Starejše novice