Zvezdana Mlakar je dolga stalnica televizijskih oddaj, gledaliških odrov in nezgrešljiv obraz mnogih slovenskih filmov. Foto: Mateja J. Potočnik
mimi inhof
Ned, 14.3.2021 08:09
12 vprašanj in odgovorov, ki jih ne boste prebrali nikjer drugje.

Igralka, TV voditeljica, mama in potem doda: "babica, kmetica, avtorica kolumn in spletnega portala Zvezdina skrivnost, organizatorka dogodkov in bodoča avtorica knjige, ki je v nastajanju," pravi skozi huronski smeh. V Ptuju rojeno akadamsko igralko lahko ob petkih in nedeljah gledamo v oddaji Kdo si ti? Zvezde pod masko, ter v soboto na nacionalki v oddaji Zvezdana. "Upamo samo, da me ljudje na koncu ne bodo imeli poln kufer," doda in znova pade v smeh.

1. Kako vas kličejo najbližji?

Največkrat me kličejo Zvezdanca, Zvezdi, Zvezda, nekdo, ki me je imel nekoč zelo rad me je klical Miška, drugi, ki mu nisem bila najbolj po srcu pa Juvelina, kar naj bi bila mlada divja svinja v angleščini. (smeh) Miha in Mimi sta mi med snemanjem oddaje Kdo si ti? preimenovala Svetlana Mlakarović iz Novog Beograda.

 

2. Živite na veliki posesti blizu Škofljice. Koliko domačih živali biva na domačiji?

Štirje mucki, štirje psi, šest lam, dva škotska goveda, dva ponija, en konj, osem koz, devet kur, štiri gosi in pet oslov. Le kure, goske in koze nimajo imen. Če se razjezim nanje povzdignem glas in se v sebi smejim, ko opazujem moč vibracije svojega glasu. Pri večini to deluje, le kobila me pogleda zviška in zaslišim njeno neverbalno komunikacijo kot da mi reče, 'a bi se ti lahko malo umirila?' (smeh) Živali so zame terapevtske.

 

3. Najbolj nenavadna žival, ki je živela pri vas oz. si jo že želite imeti?

Želim si imeti kravico, kar bom uredila kmalu. Nisem pa si želela imeti kengurujev, ki sem jih dobila pred leti v dar. Pri nas so živeli emuji in kenguruji, zdaj jih več nimam.

 

4. Kakšna je zgodba s vašim rojstvom in ptujskim mostom preko Drave?

Mama me je šla rodit v ptujsko bolnišnico preko starega mostu, ko pa se je z mano vračala domov, pa me je nesla že preko novega, ki so ga ravno tiste dni odprli. Lahko bi rekli, da skozi življenje gradim mostove.

 

5. Kaj bi ljudi šokiralo, če bi izvedeli o vas?

To, da znam biti zelo pohlevno in znam primerno molčati in izvrševati navodila.

 

6. Ponudi se priložnost, da lahko imate govor v slovenskem in nato EU parlamentu. Kaj bi bila tematika?

Oooo, to je moja želja. Govorila bi kako se laž ne izplača, kako izkoreniniti manipulacije, pretvarjanje in govorjenje v tri dni. O tem, kako dobro je vladati z zgledom.

12 nenavadnih vprašanj za Miho Hercoga

7. Če bi se v naslednjem življenju rodili kot žival – katera bi bila?

Po moje kar naša mačka.

 

8. Verjamete, da nas je že obiskalo Nezemljesko inteligentno življenje, da življenje v vesolju obstaja, a še nismo imeli stikov ali nič od tega?

Absolutno verjamem, da v tem prostranstvu nismo sami. Pred dnevi so me navduševale fotografije z Marsa, če samo pogledaš v nebo in tiste milijarde zvezd je takoj jasno, da ne moremo biti sami. Vedno bolj sem prepričana, da so nas že obiskali, ne glede na gromozanske razdalje med nebesnimi telesi. Če pogledamo v znanstveno fantastiko, v Zvezdnih stezah me je vedno navduševalo, da so samo pritisnili na gumb na obleki in se pogovarjali – to je danes realnost, to da se s pritiskom gumba nekam teleportirajo, ni, no, vsaj za zdaj ni. En dan bo to realnost in marsikaj drugega. Verjamem, da so nas Nezemljani že obiskovali, če lahko premagujejo te razdalje, potem so tako inteligentni, da nas pustijo na miru kot pametni starši, da sami damo prebolimo vse te otroške bolezni. Nekdo, ki lahko s tehnologijo premaguje takšne razdalje, je inteligentnčno na takšni stopnji, da več nima ega. In se ne ukvarja s t takšnimi banalnostmi lastništva parih kvadratnih metrov zemlje ali parih kilogramov sveta.

 

9. Ste bili kdaj aretirani?

Ne. Dvakrat v življenju sem pihala za volanom in parkrat sem bila na pogovorih pri kriminalistih – a ne po svoji krivdi. (smeh) Še vedno imam spoštovanje pred belimi haljami in uniformami, na teh področjih lih ne 'cvetim' od samozavesti.

 

10. Kaj je vaš 'strup'? Čemu se radi predajate, a bi bilo boljše, da se ne bi?

Res uživam v kajenju, pa vem, da ni to niti malo zdravo. Zadnja leta kadim IQOS hits cigarete, ki so malček bolj zdravi od običajnih. In seveda rada dobro jem, a to ni strup. In obožujem dobro vino.

 

11. Mnogim je še danes ostala v spominu TV reklama iz osemdesetih za Color Medvode,  v kateri med pleskanjem zvedavo vprašate gledalca "kaj gledaš? A še nisi videl ženske, ki barva?" Vas nanjo po vseh vlogah in oddajah še kdo spomni, ko vas sreča?

Po tej reklami me še vedno prepoznavajo po republikah bivše Jugoslavije. V Bosni ali Srbiji mi običajno natakarji navržejo »glej to je tista Slovenka" in nato takoj izstrelijo: "a še nisi videl ženske, ki barva?" Hecno.

 

12. Film, ki ga lahko vsakih par mesecev znova in znova gledate in album, ki se ga ne naveličate poslušati?

Boter, Maratonci tečejo častni krog (Maratonci trče počasni krug) in Kdo to tam poje (Ko to tamo peva). To so filmi, ki jih vedno gledam kot da je to prvič. Tudi franšiza Vojna zvezd (Star Wars) spada v to kategorijo in komaj čakam na naslednjih filmski večer z vnukinjo, saj sva zmenjeni za filmski maraton Vojne zvezd. Album pa verjetno Bridge Over Trobled Water dueta Simon and Garfunkel. To so bili prvi zvoki, ki so se sedli v moje srce. Po duši sem rockerica, Deep Purple, The Doors, Jimi Hendrix in podobni izvajalci so moj izbor.

Starejše novice