Miha Hercog in Saša Lendero sta že dvajset let zasebna in poslovna partnerja. foto: osebni arhiv
mimi inhof
Čet, 18.2.2021 15:09
Miha Hercog o tem, zakaj se med snemanjem s Sašo Lendero nista več muckala in tem, zakaj bi bil najraje pajek.

Miha Hercog je eden šestih tekmovalcev šova Kdo si ti? Zvezde po masko, ki ga lahko po novem gledamo ob petkih in nedeljah. Gostobesedni glasbeni producent in partner Saše Lendero pravi, da bi se izjemno razveselil, če bi oddajo še snemali naprej, tudi zato, da bi gledalci spoznali koliko izjemnih pevcev imamo v Sloveniji.

Projekta Kdo si ti sta se s Sašo lotila tandemsko, tako kot sodelujeta poslovno pri pisanju glasbe za nemški trg in si delita gospodinjstvo. Je bilo kaj pomislekov, če bi še eno poslovno zadevo počela kot par?

Že v štartu nama je bil koncept oddaje všeč, zato nisva dolgo premišljevala. Vse je delovalo zelo ... prikupno.

 

Pa še cel mesec sta preživela skupaj, ki bi ga drugače vsak na svojem koncu, če bi ponudbo sprejel samo eden.

Točno tako. No, moram priznati, da sva se v prostem času med snemanjem družila s preostankom ekipe in se nisva romantično posvečala eden drugemu.

 

Kako je izgledal tvoj tipični snemalni dan? Si slabo spal noč pred tem?

Ne, na dan snemanja sem se zjutraj vedno počutil odlično, ker mi je Emper Atrizz večer prej naredil obrazni tretma, po tem se še kakšno uro preživel pri Mimiju ob kozarčku cvička, nato smo šli spat. Te noči sem imel več časa za počitek, saj je Saša zaradi ličil vstajala zelo zgodaj. Snemalni dnevi so minili kot bi trenil, nobenega stresa nisem čutil. Po koncu smo bili zmatrani in seveda smo morali vse takoj analizirati, kdo je kaj povedal, kako, kdo je bil na odru, kar je trajalo do sladice na večerje, nato pa smo že nazdravili na dobro družbo v kateri smo se vsi znašli.

Na hitro: v enem stavku predstavi ostalih pet tekmovalcev.

Zvezdana je naš duhovni guru in dama s šestim čutom. Jasna je nepredvidljiva in jezikava miss cvička, Mimi, enostavno: glasbena wikipedia, Gačo je naš aristokratski mislec in seveda Saša, nepredvljivi in moj najlepši nasprotnik.

Gledalci težko verjamejo, da žiranti nismo vedeli kdo se skriva pod masko. Nastopajoče so skrbno skrivali pred nami. Si bil presenečen nad protokolom?

Glede na to, za kako veliko produkcijo gre in koliko to stane, se mi je zdelo čisto pravilno, da so tako strogo skrbeli, da slučajno ne srečamo koga od nastopajočih. Ker to bi uničilo spontanost naših reakcij.

Kaj te je pri nastopih najbolj navdušilo?

Kostumi in vokalne sposobnosti nastopajočih, scenografija in seveda, plesalke.

Če bi te povabili v oddajo kot nastopajočega – kaj bi izdali med namigi o tebi?

"Pri sedemnajstih letih je hodil je po modni pisti." Pa ne, da sem si tega želel. Povabili so me na modno revijo, da bi vrtel glasbo, a ker je moški model v zadnji hip odpovedal udeležbo, sem se na pisti znašel sam.

Producenti nam ponudijo, da smo lahko na žuru v maskah iz oddaje – katero bi si izbral?

Bil bi pajek, ker me kličejo Pajki in ker bi lahko imel v vsaki tipalki kozarec.

Kaj zdaj po snemanju najbolj pogrešaš?

Prijatelje, ki sem jih spoznal in ta naša druženja. Ko zdaj gledam oddaje me prime, da bi takoj snemal naprej. In seveda bi kakšno stvar drugače povedal v oddaji, ampak za slednje sem prepozen.

Česa se najbolj veseliš v prihajajočih oddajah?

Zdi se mi, da smo bili iz oddaje v oddajo bolj sproščeni in aklimatizirani na celotno dogajanje v studiu. Veselim se vseh nas, naših izjav, predvsem pa se veselim, da bodo gledalci spoznali koliko odličnih pevcev imamo na slovenski sceni, pa mogoče še niso dobili zasluženega priznanja. Ker se eni res zlahka kosajo z najboljšimi na svetovni sceni.

Starejše novice