5 Seconds of Summer so prodali 10 milijonov albumov in 2 milijona koncertnih vstopnic. Prihodnje leto prihajajo prvič v Slovenijo. Foto: promo
mimi inhof
Pon, 12.4.2021 14:13
Nadomestni termin za 2022 so objavili tudi legendarni Judas Priest.

Avstralska pop rock senzacija 5 Seconds of Summer prihaja 6. maja premierno v Slovenijo.

Četverec, ki je lanskega marca izdal četrti album C A L M (naslov našteva člane zasedbe: Calum, Ashton, Luke in Michael) in z njim naskočil vrh tudi angleške in avstralske prodajne lestvice, ter drugo mesto ameriške, je sprva načrtoval koncertno promocijo v lanskem letu, nato celotno turnejo prestavil v letošnje in pred kratkim vse skupaj preselil v prihodnje, med drugim so tako dodali na urnik tudi prvi obisk Slovenije.

Vstopnice po ceni od 49 do 65 EUR so že v prodaji. Koncert v Areni Stožice je prva nova koncertna najava za 2022, saj bo kot kaže poletna koncertna sezona podobna lanskoletni, torej z omejitvami glede števila obiskovalcev in ohranjanja razdalje, kar pa kot kaže v 2022 več ne bo potrebno.

Velika pričakovanja povratka v normalnost se kažejo tudi v rekordni ceni delnice največjega koncertnega giganta Live Nation, ki je lani utrpel več kot 80 % padec prihodkov v industriji, ki je v globalu beležila več kot 30 milijard izgube prihodka.

Celotno evropsko turnejo so me drugim znova prestavili tudi Judas Priest in z njo še enkrat tudi gostovanje v Stožicah – zdaj eni pionirjev 'heavy metala' prihajajo 12. julija prihodnje leto. Vse kupljene vstopnice so veljavne za nadomestni termin in jih je možno na prodajnih mestih možno vrniti do 8. maja, če imate že poln urnik v prihodnjem poletju.   

Med spomladanskimi dogodki napovedanimi za našo največjo dvorano tako za zdaj ostaja le gostovanje italijanskega glasbenika Zucchera, ki je lani prestavil koncert na 31. maj, a se v prihodnjih tednih pričakuje, da bo tudi njegove turneja prestavljena na poznejši termin.

Starejše novice