Ljubljanainfo
Čet, 9.6.2022 18:13
Enak sesalnik je v Avstriji kar 120 evrov cenejši kot pri nas. V Hoferju pojasnjujejo, zakaj prihaja do razlik v cenah.

Trgovska veriga Hofer v istem času prodaja kar nekaj enakih izdelkov na slovenskem in avstrijskem trgu. Med njimi pa so včasih bistvene razlike. Zakaj? 

Uporabnik družbenega omrežja TikTok je v videu opozoril na veliko razliko v ceni samodejnega bazenskega sesalnika. Ta v Sloveniji stane 269 evrov, medtem ko je v letaku za avstrijsko tržišče cena enakega sesalnika le 149 evrov.

Zakaj slovenski potrošniki za nekatere izdelke plačujemo več kot avstrijski? Pričakovali bi, da bodo kupcem v sosednjih državah Evropske unije ponudili izdelke po enotnih cenah za vse, ne pa le za nekatere izdelke.

@borut79 Razlika v ceni preko meje je pa malo huda 😀 #hofer #pohoferceni #hoferslovenija @HOFER Österreich #nothanks ♬ Se Acabo (feat. Method Man) (Remix) - The Beatnuts

»Na prodajno ceno izdelkov vpliva mnogo dejavnikov«

Z vprašanji smo se obrnili na Hofer Slovenija. Kot so povedali, je osnovna filozofija podjetja Hofer osredotočenost na samo »bistvo« trgovine: »Naše glavno vodilo je kupcem vedno nuditi izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni, čemur so podrejeni vsi naši poslovni procesi.«

Kot navajajo, na prodajno ceno izdelkov vpliva mnogo dejavnikov, zaradi česar tudi prihaja do razlik v cenah izdelkov na posameznih tržiščih držav, vključenih v skupino ALDI Süd. 

Nabavne cene so pogosto različne

Četudi so izdelki enaki, so nabavne cene za avstrijski in slovenski trg pogosto različne, razlikujejo pa se tudi logistični in drugi stroški poslovanja. »Pri oblikovanju cen se vedno prilagodimo lokalnemu trgu in pričakovanjem naših kupcev,« dodajajo. 

»Tako boste tudi v Sloveniji našli precej izdelkov, ki so cenejši kot na avstrijskem trgu, seveda pa tudi takšne, ki so dražji,« so povedali. 

Ob tem poudarjajo, da pri Hoferju vse prihranke, ki nastanejo z zniževanjem stroškov, v obliki znižanih cen v celoti prenesejo na svoje kupce. »To je najpomembnejši princip diskontne prodaje, ki na vseh ravneh optimizira procese z namenom, da našim kupcem ponudimo največ,« pojasnjujejo: »Na tovrsten način torej našim kupcem omogočamo izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni prav vsak dan.«

Starejše novice