Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Čet, 18.11.2021 18:15
Študenti medicine so vzpostavili spletni portal, kjer lahko ljudje delijo svoje izkušnje v različnih obratih in njihovo temeljitost preverjanja pogoja PCT.

Vzpostavitelji spletnega portala, pravijo, da razumejo pomen pogoja PCT in njegovega vpliva na splošno blaginjo.

Spletni register SafePlace

V ta namen so se odločili so se vzpostaviti spletno stran, na kateri je mogoče anonimno poročati o obratih, ki pogoje PCT spremljajo dosledno. 

»Na drugi strani pa smo želeli postati smerokaz ljudem, ki razumejo pomen in dolgročen vpliv vladnih odlokov ter se želijo gibati v okolju, kjer je možnost okužbe najmanjša,« sporočajo.

Spletni register preverjanja pogoja PCT se imenuje SafePlace (slovensko: varen kraj), v katerem je možno le z nekaj kliki deliti svojo izkušnjo glede izbranega obrata. 

V začetku je bilo na spletni strani možno označiti tudi obrate, ki pogoja PCT ne preverjajo, ker pa so bili deležni večih napadov, tudi na strežnik, so koncept spletnega portala spremenili.

Tako je sedaj možno opraviti le vnos obrata, ki upoštevanje PCT pogoja upošteva.

PCT, osebni dokument in maska

Na spletnem portalu je za deljenje izkušnje v obratu potrebno zapisati in izbrati določen obrat ter označiti, ali je ob vstopu zahtevana zaščitna maska.

Prav tako je potrebno klikniti, ali preverjajo pogoj PCT ter osebni dokument.

Na seznamu so prikazani samo tisti obrati, ki dosledno preverjajo pogoj PCT, imajo večje število vnosov in so ročno preverjeni.

Zanašajo se na poštenost in moralo

»Safeplace.si temelji na dobri volji in trudu posameznikov ter se ob tem zanaša na poštenost in moralno držo tistih, ki s svojim doprinosom poskušajo ustvarjati varen, ažuren in informativen spletni portal,« so zapisali.

Po besedah študentov medicine se zavedajo, da lahko le s sodelovanjem in upoštevanjem določil stroke dosežejo tisti, česar že skoraj dve leti ni moč doseči - življenja v normalnih tirnicah.

»Ob tem verjamemo in upamo, da bomo s svojo iniciativo pripomogli k boljšemu jutri in si želimo, da bi čim več ljudi razmišljalo v tej smeri,« pravijo.

Starejše novice