Ljubljanainfo
Pon, 15.11.2021 09:27
Največje zatočišče slovenskih piratov znova deluje na svojem starem naslovu.

Slovenski spletni portal Partis.si za izmenjavo datotek s pomočjo protokola BitTorrent je ponovno dostopen na naslovu https://www.partis.si.

Začasna spletna stran Partis.si je bila zadnjih nekaj dni nedosegljiva, pojavil pa se je spletni naslov v3.partis.si, kjer so vzpostavili beta stran. Če ste v zadnjih treh dnevih poskusili obiskati spletno stran Partis.si, ste tako naleteli na sporočilo: »Stran trenutno ni dosegljiva, nadgradnja je v teku.« 

A danes nas ob obisku starega naslova https://www.partis.si/ že čaka prijavno okno za vpis z uporabniškim računom. 

Ob prijavi se odpre spletna stran s svojim starim, a nekoliko posodobljenim, videzom. Portal večinoma deluje, le nekatere funkcije še niso na voljo. Uporabniški statusi so ostali nemoteni, tako da se lahko prijavite s starimi podatki.

V kolikor ste pozabili geslo, je račun mogoče obnoviti. Registracija novega računa zaenkrat še ni možna.

Kot so zapisali, delajo s polno paro, da bi portal čimprej deloval nemoteno.

»Beta različica portala pomeni, da ima stran še napake, katere dnevno odpravljamo, zraven pa razvijamo še manjkajoče funkcije (klepet, forum ...). Zato vas prosimo za malo potrpljenja, če boste naleteli na funkcije, ki še ne delujejo dobro. Veseli bomo, če nam napake portala tudi sporočite na [email protected],« so zapisali na vstopni strani. 

»Res je trajalo dolgo, da je portal prišel nazaj. Zakaj? Ker stvari niso šle po planu kot bi lahko, na primer da smo testirali novo grafično podobo portala, ki se žal ni obnesla. Ali pa, da smo stestirali vse odprtokodne opcije portala, ki tudi niso delovale, sledilniki so se sesuvali in smo jih na novo spisali in podobno,« še dodajajo. 

»Veseli smo, da ste kljub vsemu ostali naši zvesti uporabniki. Hvala,« so zapisali.

Velik požar za tri mesece ustavil delovanje Partisa

Partis je bil najprej nedosegljiv 9. marca. Takrat je namreč potekla domena Partis.si in so jo pozabili podaljšati. 

Manj kot 24 ur kasneje je požar v Strasbourgu v Franciji zajel podatkovne centre podjetja OVHCloud. Ravno tam je imel Partis najete svoje strežnike. Zaradi tega je bila priljubljena stran več kot tri mesece nedostopna. 

Starejše novice