Vir: Arso
Ljubljanainfo
Pon, 26.2.2024 20:00
Ta teden prva večja pošiljka saharskega prahu.

Po napovedih vremenarjev iz Agencije Republike Slovenije za okolje bo jutri oblačno, dež se bo čez dan postopno razširil proti vzhodu. Najmanj padavin bo v severovzhodnih krajih.

Najnižje jutranje temperature bodo od nič do pet, na Primoskem do devet, najvišje dnevne od sedem do 14, na severozahodu okoli štiri stopinje Celzija.

V sredo bo pretežno oblačno, predvsem na zahodu bo občasno še lahko rahlo deževalo. V četrtek bo oblačno, a povečini suho. 

Čiščenje jeklenih konjičkov naj počaka, prihaja prva letošnja večja pošiljka puščavskega prahu

Vremenarji portala Neurje.si napovedujejo, da lahko v tem tednu pričakujemo povečano koncentracijo puščavskega prahu, ki bo največja od srede naprej.

»Posledica takega vremena je razvoj ciklonskega območja na Jadranu, ki bo s svojim okrepljenim južnim vetrom poskrbelo za 'avtocesto prahu' med Afriko in Evropo.

Čiščenje jeklenih konjičkov naj malce počaka,« so zapisali.

V noči na petek največ saharskega prahu

Vremenoslovci portala Ciklon.si pa napovedujejo, da se bo mesec februar končal neobičajno toplo, globok ciklon, ki se bo ugreznil proti obalam Severne Afrike, Alžirije in Egipta pa bo prinesel obilne padavine.

Ciklon bo izsesal saharski prah in ga usmeril proti Evropi, največ saharskega prahu napovedujejo v noči na petek.

Kakšno bo vreme v začetku marca?

Vremenarji za začetek marca bistvene spremembe prahu ne napovedujejo, med 3. in 5. marcem bo spet povečana možnost za padavine.

Starejše novice