Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 22.4.2024 13:57
Kot vse kaže, zima še ni rekla zadnje. Po suhem dnevu se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki bodo ponoči zajele vso državo, meja sneženja pa se bo pri tem močno spustila.

Še pred dvema tednoma so termometri v Sloveniji na določenih mestih kazali več kot 30 stopinj Celzija, vendar se sedaj že nekaj dni zbujamo v mrzla jutra, pri čemer se nizke temperature nadaljujejo tudi čez dan.

Tudi prihodnje dni ne bo nič drugače, pri čemer pa nas čakajo tudi padavine. Meja sneženja se bo ob tem jutri krepko spustila.

Danes čez dan bo namreč oblačnost od zahoda naraščala, proti večeru pa bo na zahodu že začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, ob morju do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Zvečer se bodo padavine okrepile in se ponoči razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko tako meja sneženja spusti vse do nižin.

Sneg vse do nižin

Da nas jutri čaka nova vremenska sprememba s padavinami, ki bodo ponoči zajele celotno državo, napovedujejo tudi vremenoslovci portala Neurje.si.

Po njihovi napovedi lahko tako kot v prejšnjem tednu po nižinah Notranjske, Dolenjske in Štajerske znova pričakujemo sneženje.

»Zanimivo je tudi dejstvo, da bo Rogla očitno do četrtka prejela obilno snežno pošiljko, saj lahko pade preko pol metra snega - več kot pozimi. Izdatna snežna odeja bo prav tako prekrila severni del države, kjer bodo padavine najbolj intenzivne,« še napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si.

Tudi v sredo vse kaže na oblačno in hladno vreme. Občasno bodo še plohe, lahko tudi snežne. V četrtek pa bo po trenutni napovedi spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami.

Starejše novice