Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 9.6.2021 09:29
Zveza potrošnikov Slovenija je bila obveščena o odpoklicu živila s trga, zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Escherichia coli.

Trgovsko podjetje Hofer je odredilo odpoklic izdelka zaradi prisotnosti bakterije Escherichia coli. Gre za sirni izdelek oziroma Gourmet domači mladi sir z zelišči, v katerem so pri enem izmed rednih preverjanj kakovosti ugotovili prisotnost bakterije.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bakterija Escherichia coli oziroma E. coli bakterija, ki živi v črevesju ljudi in živali, razširjena pa je tudi povsod, kjer pride do onesnaženja z iztrebki. Bakterija povzroča okužbe v prebavilih in zunajčrevesne okužbe pri ljudeh in živalih.

Pri okužbi z nekaterimi zelo virulentnimi sevi bakterije E. coli lahko pride do nevarnih zapletov, na primer do hemolitično uremičnega sindroma, ki privede do odpovedi ledvic in slabokrvnosti, lahko tudi smrti.

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Podatki o izdelku

Ime živila: Gourmet domači mladi sir (vrsta: zeliščni).
Pakiranje: 200 gramov.
Pakiranje: plastična posodica.
Porabiti do: 5. julij 2021.
Proizvajalec: Damijan Četina, dopolnilna dejavnost na kmetiji.
Prodaja: trgovine Hofer.

Foto: Zveza potrošnikov Slovenije.

Starejše novice