Foto: Bobo
STA
Ned, 19.6.2022 13:20
Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško, najbolj na prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Gruškovje in Dobovec, prihaja do gneče pri vstopu in izstopu iz države.

Na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje, Jelšane, Gruškovje in Dobovec je tako za vstop v državo treba čakati od ene do dveh ur, na Sočergi in Zavrču pa po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste okoli eno uro.

Kako dolgo boste čakali?

Krajše čakalne dobe, okoli pol ure, so medtem ob izstopu iz države. Na drugih prometnejših mejnih prehodih na jugovzhodu in vzhodu države se čaka do največ 30 minut.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj trenutno dolg tri kilometre kilometra. Za voznike, ki se odpravljajo v Kranjsko Goro in Jesenice je možen obvoz preko izvoza Lipce.

Z drugih delov avtocestnega omrežja za zdaj ne poročajo o večjih zastojih, je pa promet zgoščen med Logatcem in Ljubljano.

Zastoji so v tem času stalnica

Zastoji so v poletni sezoni stalnica tudi na cesti med Lescami in Bledom, tudi danes je tam promet zgoščen z zastoji.

Od ponedeljka do vključno srede bodo tam potekala nujna vzdrževalna dela preplastitve cestišča na 400-metrskem odseku Betinovega klanca ob vstopu v Bled. Med deli bo promet potekal izmenično enosmerno.

Do zastojev prihaja tudi na cestah Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper v Istri.

Dirka po Sloveniji

Med 11. in 16.40. uro bodo sicer danes zaradi zadnje etape Dirke po Sloveniji občasne popolne zapore na cestah med Vrhniko, Ljubljano, Trebnjim in Novim mestom.

Starejše novice