FOTO: Jure Banfi
Peter Dominko
Pon, 2.1.2023 20:30
V novo leto vstopamo z najboljšimi pričakovanji, povsem drugače pa se je leto 2023 pričelo za nogometaša Bojana Kneževića. Hrvatu, ki je branil barve Olimpije, Kopra in Gorice, so zdravniki odkrili tumor na modih.

Bojan Knežević bo moral nogomet za nekaj časa postaviti v drugi plan, v ospredje pa postaviti zdravje. Nekdanji up zagrebškega Dinama je pri vsega 25 letih izvedel, da ima tumor na modih.

Nogometaš, ki je v Sloveniji nosil drese Olimpije, Kopra in Gorice, je na svojem Instagram profilu danes delil fotografijo iz bolniške postelje, že jutri pa ga čaka operacija.

»Na žalost se moje leto ni pričelo dobro, diagnosticirali so mi tumor v desnem modu, zato bom že jutri prestal operacijski poseg. Več informacij o vrsti tumora in druge pomembne informacije bom izvedel po nadaljnjih pregledih po operaciji. 

Zame to ni niti prva niti zadnja težka ovira, ki se je pojavila pred mano v 25 letih življenja, iz vsake pa sem šel kot zmagovalec, tako bo tudi tokrat,« je svojim sledilcem sporočil hrvaški nogometaš.

Pred dnevi se je preselil v Italijo

Petindvajsetletni Knežević je nogometno pot pričel v Bjelovarju, pri 13 letih pa se je preselil v mladinsko akademijo zagrebškega Dinama, na slovenskih zelenicah pa se je prvič predstavil v sezoni 2019/20.

Za ljubljansko Olimpijo na 11 tekmah ni uspel resneje opozoriti nase, saj je dosegel zadetek, v sezoni 2020/21 pa je imel nekoliko vidnejšo vlogo v koprskem prvoligašu. V 24 nastopih je zbral 1.346 minut, a se je na Bonifiki zadržal zgolj eno sezono, po pol leta in 12 tekmah pa je sklenil tudi zgodbo v dresu Gorice.

Jeseni si je nogometni kruh služil pri bolgarskem Hebarju, pred dnevi pa se je pridružil italijanskemu četrtoligašu Termoliju.

Zdaj so pred njim dnevi, ko bo svoje misli posvečal predvsem zdravju.

Starejše novice