Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 17.2.2023 19:00
Kljub odličnemu izhodišču po prvi vožnji, po kateri je Žan Kranjec zasedal tretje mesto, mu je veleslalomska medalja na svetovnem prvenstvu spolzela iz rok.

V Courchevelu so znani nosilci kolajn v veleslalomu, predzadnji moški tekmovalni preizkušnji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Franciji.

Z najboljšim časom si je prvo mesto in s tem zlato medaljo na svetovnem prvenstvu privozil Švicar Marco Odermatt, na drugo mesto se je uvrstil Švicar Loïc Meillard, tretje mesto oziroma bronasto medaljo pa je osvojil Avstrijec Marco SchwarzŽan Kranjec je po napaki v drugi vožnji zasedel šesto mesto.

Letošnje svetovno prvenstvo je bilo šesto za Žana Kranjca, čigar najboljši uvrstitvi sta bili do današnjega dne peto mesto iz Areja 2019 in šesto mesto iz Cortine 2021. V tej sezoni je bil na stopničkah na treh od šestih veleslalomov

Alpski smučarji so se danes tako potegovali za 400. zlato medaljo v zgodovini svetovnih prvenstev. Na startu petkove tekme je bilo kar 100 alpskih smučarjev iz 64 različnih držav, pri tem jih je čakalo 450 metrov spusta in 54 zavojev, zaradi česar je bil današnji veleslalom dolg kar 80 sekund in več.

Starejše novice