Vir: Bevk Perović arhitekti
Ljubljanainfo
Pet, 17.2.2023 16:00
Poslanka Nataša Sukič je na ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek naslovila vprašanje, povezano z izgradnjo nove avtobusne postaje v Ljubljani.

Kot navaja poslanka Nataša Sukič, je Marjan Kotar, direktor Avtobusne postaje Ljubljana, v intervjuju v časniku Finance 7. septembra 2022 ponovno opozoril na to, da je nova ljubljanska avtobusna postaja, ki jo gradijo Slovenske železnice, ki so v stoodstotni državni lasti, premajhna.

Na zdajšnji avtobusni postaji je namreč 35 peronov za avtobuse, nekaj je dvojnih, zato je dejansko v uporabi 39 peronov. Na novi postaji, ki jo gradijo Slovenske železnice, pa bo zgolj 33 peronov.

Nova avtobusna postaja torej ne bi pokrila niti današnjih potreb, s prehodom na bolj trajnostne oblike mobilnosti zaradi zmanjševanja emisij TGP v prometu pa lahko po mnenju Nataše Sukič pričakujemo, da se bo obseg avtobusnega prometa v prihodnosti še bistveno povečal.

Hkrati se bo, če verjamemo napovedim, tudi obstoječi avtobusni vozni park postopoma menjal z avtobusi z motorji na elektriko, vodik, sintetični plin in tako dalje.

»Na že tako premajhni avtobusni postaji bo težko zagotoviti še vso potrebno infrastrukturo za polnjenje avtobusov,« meni Nataša Sukič.

Potrebna menjava lokacije?

V nadaljevanju poslanka navaja, da naj bi bila po mnenju Kotarja neustrezna tudi sama lokacija nove avtobusne postaje med Vilharjevo cesto in železnico.

V zazidalnem načrtu za avtobusno postajo je predviden zgolj 40 metrov širok pas med Vilharjevo cesto in železniškimi tiri, potrebovali pa bi vsaj 50 metrov širine.

Možno rešitev vidi v prestavitvi lokacije na bolj pretočno in širšo Masarykovo cesto na območje, kjer železnica trenutno upravlja parkirišče.

Tam je dovolj širok in dolg prostor, ki bi ustrezal vsem prevoznikom in mestnemu potniškemu prometu, kjer bi bilo mogoče urediti dovolj veliko število peronov.

»Slovenske železnice so Avtobusno postajo Ljubljana sicer povabile na nekaj sestankov, kjer so predstavniki Avtobusne postaje Ljubljana lahko dali svoje pripombe, a za sedaj odzivov, ki bi te pripombe upoštevali, ni bilo,« še zapiše Sukič.

Nova avtobusna postaja se sicer oglašuje kot 'zgled za celotno Slovenijo'; šlo naj bi za hkrati vhod v mesto in obenem tudi nov urbani prostor.

»Potniki bodo dobili hitro povezavo, možnost čakanja s potrebnimi servisi, spremljajočimi dejavnostmi, parkirno garažo vključeno v sistem P+R, veliko kolesarnico po celotni dolžini, ki se navezuje na podhod pod železnico, pa hkrati tudi nov poslovni prostor za Slovenske železnice in za druge dodatne programe,« so na predstavitvi pred dobrim letom razkrili Bevk Perović arhitekti, ki so zmagali na natečaju.

Zoran Janković pa je na nedavni novinarski konferenci dejal, da bomo novo avtobusno in železniško postajo kmalu dobili, saj je že vplačan komunalni prispevek zasebnega investitorja Mendote Invest v višini 24,8 milijona evrov in Corwina v znesku 7,7 milijona evrov.

Glede na vse navedeno Nataša Sukič od ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek med drugim zahteva odgovore na vprašanja, ali je seznanjena s pomisleki vodstva Avtobusne postaje Ljubljana v zvezi z novo avtobusno postajo in ali je nova avtobusna postaja projektirana tako, da bo lahko zagotovila vse potrebe po polnjenju avtobusov na različna alternativna goriva, ne da bi se s tem oviralo sam potek prometa na avtobusni postaji

Sprašuje jo tudi, ali se projekt in lokacija gradnje nove avtobusne postaje še lahko spremenita tako, da bo nova avtobusna postaja prilagojena trenutnemu obsegu avtobusnega prometa v Sloveniji in ustrezno pripravljena tudi na njegovo povečevanje v naslednjih desetletjih, in ali se bo aktivno vključila v načrtovanje nove avtobusne postaje.

Ministrica na vprašanje, ki je bilo postavljeno 26. januarja, zaenkrat še ni odgovorila - rok za odgovor je 30 dni.

Starejše novice