Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 21.11.2021 08:14
Navijači so pretekli dan doživljali preobrat za preobratom. Na koncu tekme med Olimpijo in Muro ni bilo. Tak je odgovor Mure.

Na spletni strani ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija so včeraj, 20. novembra, torej na dan tekme, sporočili, da so med igralci potrdili kar 12 okužb s koronavirusom, poleg tega pa se še nekaj članov ekipe, ki so bili na včerajšnjem testiranju negativni, ne počuti dobro, zato so jih napotili na dodatno testiranje.

»Nogometna zveza Slovenije je sprejela odločitev, da tekme ne bo prestavila. Srečanje med Olimpijo in Muro bo torej odigrano danes ob 20.15 v Stožicah,« so sporočili naknadno. 

Po protokolu, vzpostavljenem na začetku epidemije koronavirusa, mora klub tekmo odigrati, če ima na voljo 13 igralcev in vratarja, te zahteve pa Olimpija trenutno izpolnjuje.

A do spopada na zelenici ni prišlo ...

A kmalu so iz Prve lige Telemach sporočili: tekme ne bo. Tako so večerno tekmo med Olimpijo in Mure preložili zaradi izbruha covida v moštvu Olimpije. 

Ob tem pa se je oglasila tudi članska ekipa Murašev. Zapisali so, da je zdravje vsekakor na prvem mestu, a da se bojijo, da včerajšnji dogodek ni povezan izključno z zdravjem in željo po varni organizaciji tekme

»Skrajno neodgovorno in ponižujoče se nam zdi, da smo bili o prestavitvi tekme obveščeni dve uri pred njenim začetkom, čeprav je v popoldanskih urah veljal sklep, da bo srečanje, ne glede na okužbe v Olimpiji, odigrano,« so ostri v Muri. 

Izpostavljajo, da je zanimiv predvsem časovni potek dogodkov, saj se okužbe v Olimpiji niso pojavile na dan tekme, ampak so prisotne že dlje časa. 

Sprašujejo se, če je do take odločitve prišlo, ker je Olimpiji manjkalo nekaj ključnih nogometašev. Prav tako Muraše preseneča, da se iz Olimpije glede težav niso obrnili na pomurski klub. 

»Sami smo se v lanski sezoni pred tekmo 7. kroga proti Aluminiju znašli v podobni situaciji, ko je morala celotna ekipa v karanteno. To odločitev smo sprejeli in jo upoštevali, ker so tako velevala pravila. Nismo jih poskušali izigrati in smo zadevo, ki se nam je zgodila, sprejeli moško,« še dodajajo v taboru črno-belih. 

Jezni tudi navijači

Muraši pa so izpostavili tudi navijače. Večina teh jih je namreč že bila na zbirališču v Lukovici, kjer je bil po dogovoru z Olimpijo zbor navijačev. Dodajajo, da tudi zato gre razumeti njihovo jezo in ogorčenje. 

Celotno sporočilo Mure si lahko preberete na tej obarvani povezavi. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice