Vir: Nogometni klub Olimpija
Rebeka Sivka
Ned, 30.1.2022 08:28
Olimpija ima novega napadalca.

Nogometni klub Olimpija je na spletni strani obvestil, da je svoje vrste okrepil z mladim, nadarjenim slovenskim napadalcem, ki se je zadnja leta kalil pri nekdanjem italijanskem prvaku Sampdorii. 

Nov član ekipe je 20-letni Nik Prelec

Pri Italijanih odigral 99 tekem

Za klub, pri katerem je svoj čas blestel tudi legendarni bivši član Olimpije Srečko Katanec, je 20-letni nogometaš v mladinskem pogonu odigral 99 tekem in dosegel 29 golov.

V tekmovanju primavera za najboljše mlade igralce na Apeninskem polotoku je v polno meril 22-krat na 78 tekmah.

Posojen nogometaš do konca sezone

Pred odhodom v Italijo je Prelec v Sloveniji igral za Aluminij, v Kidričevem je blestel predvsem v sezoni 2015/16, ko je v kategoriji do 15 let na 16 tekmah dosegel kar 35 zadetkov.

Slovenska javnost je Nika Prelca spoznala tudi na lanskem evropskem prvenstvu za nogometaše do 21 let, na katerem je pod vodstvom otroka Olimpije Milenka Aćimovića branil barve domače reprezentance.

Mladenič je sicer za selekcijo do 21 let dosegel dva gola na šestih tekmah. Za izbrano vrsto do 19 let je medtem na 20 tekmah v polno meril 10-krat, igral je tudi za reprezentance do 15, 16, 17 in 18 let.

Nik Prelec se je k Olimpiji presel kot posojen nogometaš do konca aktualne sezone. Nogometni klub Olimpija si je medtem zagotovil tudi možnost dokončnega odkupa.

Starejše novice