Vir: Twitter profil Team Slovenia
Ljubljanainfo
Sre, 28.7.2021 14:53
Na cilju se olimpijski prvak Primož Roglič ni ustavil, ker »mi nihče ni nič rekel v postajo«. Vsi so se že veselili, on pa je še naprej pritiskal na pedale.

Primož Roglič je na najboljši možni način odgovoril na vse nesrečne situacije, ki so se mu zgodile v zadnjih tednih in postal olimpijski prvak. Na današnjem kronometru je odlično razporedil moči in na koncu slavili z več kot minuto prednosti pred vsemi zasledovalci.

Njegova prednost je po prvem krogu znašala dobrih osem sekund, v drugem krogu pa je bila njegova vožnja v primerjavi z ostalimi »iz drugega planeta«.

»Ajde, greva zdej vse vn dat«

Na družbenem omrežju Twitter pa je novinarska ekipa Vala 202 delila posnetek, ki razkriva, kako je videti selektorska spodbuda za drugo zlato medaljo Slovenije na olimpijskih igrah v Tokiu. In to neposredno iz prve vrste, med samo vožnjo olimpijskega prvaka!

Na posnetku vidimo, kako se selektor slovenske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman Rogliču v uho dere: »Ajde, greva zdej vse vn dat, da ti ne bo kej žou! Ajde, greva po zlato! Do cilja morš pridt 'mrtu'! Ajde, gremo Primož, k gremo po zlato, ajde!«

Takole pa je Roglič 'priletel' na zmagovalni oder ...

In še zanimivost. Na novinarski konferenci po osvojitvi zlatega olimpijskega odličja je Roglič razkril, da na cilju ni zaključil s pritiskanjem na pedale, saj »mi nihče ni nič rekel v postajo«. Še naprej je dajal vse od sebe.

Starejše novice