Vir: Instagram zenskinogomet
Ljubljanainfo
Sre, 27.10.2021 09:21
Ženska nogometna reprezentanca je oktobrske obveznosti zaključila na najboljši način, z zmago. Slovenke so v grški Larisi vknjižile drugo zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Blestela je Prekmurka Mateja Zver.

Slovenska izbrana vrsta je dobila tekmo četrtega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostili Avstralija in Nova Zelandija. Grška mreža se je zatresla štirikrat. 

Dvoboj v Larisi se je pričel po željah Slovenk, ki so povedle po manj kot osmih minutah igre. Lepo akcijo je v svojem slogu, z mojstrskim udarcem z leve strani igrišča v oddaljenejši kot, zaključila Mateja Zver.

Slovensko vodstvo ni trajalo dolgo, Grkinje so izenačeile v deseti minuti srečanja. Kaja Eržen je po mnenju Ivane Projkovske na nedovoljen način ovirala Sofio Kongouli, kazenski udarec pa je izkoristila Despoina Chatzinikolaou.

Sledil je hiter odgovor Slovenk, ki so v 18. minuti vnovič vodile. Kapetanka Mateja Zver je izigrala domačo obrambo, nato pa zaposlila Laro Prašnikar, ki je merila v polno.

V nadaljevanju dvoboja se je grška mreža tresla še dvakrat. Mateja Zver je v 59. minuti udarila še drugič, znova na podoben način kot v prvem polčasu.

Četa Boruta Jarca je z dvema goloma prednosti nadzorovala potek srečanja, v 86. minuti pa je piko na i postavila še Lara Prašnikar, ki se je po podaji Kaje Eržen veselila četrtega gola v kvalifikacijah.

GRČIJA - SLOVENIJA 1:4 (1:2)
Strelke: Despoina Chatzinikolau (10’/11m); Mateja Zver (8′, 59′), Lara Prašnikar (18′, 86′).
Grčija: Panagiota Chatzicharistou, Maria Palama, Anastasia Gkatsou (15′ Christina Kiamou), Danai-Eleni Sidira, Maria Mitkou (61′ Grigoria Pouliou), Anastasia Spyridonidou (46′ Tatiana Georgiu), Eleni Kakambouki, Athanasia Moraitou, Sofia Kongouli (84′ Danai Kaldaridou), Eleni Markou, Despoina Chatzinikolau (73′ Konstantina Strantzali). Selektor: Georgios Kyriazis.
Slovenija: Zala Meršnik, Kaja Eržen, Evelina Kos, Špela Rozmarič, Kristina Erman (46′ Izabela Križaj), Dominika Čonč (81′ Sara Makovec), Kaja Korošec, Špela Kolbl (46′ Ana Milović), Manja Rogan (89′ Adrijana Mori), Mateja Zver (71′ Nina Predanič), Lara Prašnikar. Selektor: Borut Jarc.

Zadovoljni z oktobrskim izkupičkom

»Vtisi so odlični, osvojile smo tri točke, štiri v oktobrskem ciklusu. Brez poraza gremo naprej v naslednje tekme. Smo zadovoljni,« je po koncu srečanja dejala dvakrat strelka Lara Prašnikar.

Napadalka Eintrachta iz Frankurta je septembra zatresla tako mrežo Estonije kot Francije, po dveh golih v Larisi pa je že pri štirih zadetkih.

S prvim golom na včerajšnji tekmi je Slovenke popeljala do druge prednosti, potem ko so Grkinje hitro izničile prvo vodstvo:

»To se nam dogaja s tekme v tekmo, da nam pade osredotočenost. To moramo odpraviti. Morda nam tekme, ko smo postavljene v vlogo favoritinj oziroma moramo žogo dlje držati v naši posesti, delajo nekaj težav. Mislim pa, da to ne bi smela biti težava odpraviti na naslednjih tekmah.«

Selektor misli že usmeril v november

»V tem drugem ciklusu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 smo z dvema tekmama proti Walesu in Grčiji naredili štiri točke, kar nas v tem trenutku veseli. 

Na sedmih osvojenih točkah v prvih štirih tekmah gradimo svojo pot naprej. Verjamem v dekleta, da smo do konca leta sposobni osvojiti še nekaj točk in potem napasti tudi drugo mesto,« je dejal selektor Borut Jarc.

Slovenke bodo konec prihodnjega meseca odigrale dve domači preizkušnji. Zmago bodo 26. novembra najprej napadale v obračunu z Estonkami, štiri dni kasneje pa bodo gostile še Grkinje.

Naša reprezentanca s sedmimi točkami zaseda tretje mesto skupine I, na vrhu katere so Francozinje.

Starejše novice