Slika je simbolična
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Ned, 7.8.2022 12:35
V Ljubljani se je med vikendom zgodilo več prometnih nesreč, nekateri potniki so bili huje poškodovani.

V  petek okoli 6.30 so bili ljubljanski policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Studenec. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka vozila po makadamski cesti, ko pa je pripeljala v križišče s prednostno cesto, je izsilila prednost vozniku avtomobila.  

Kolesarka je trčila v bok vozila, padla in se huje poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, po doslej znanih podatkih pa njeno življenje ni ogroženo

Pijana vožnja …

Danes okoli 3.30 je v Glogovici v Grosuplju prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je izsilila prednost drugemu vozniku osebnega vozila. 

Voznik se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so v postopku ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, in sicer je alkotest pokazal rezultat 0,55 miligramov na liter alkohola v izdihanem zraku.

V soboto, nekaj minut čez polnoč, smo bili na Policijski upravi Ljubljana obveščeni o prometni nesreči na Glavnem trgu v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa vozil po Glavnem trgu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v gostinsko prikolico. 

Po doslej znanih podatkih se je lažje poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,98 miligramov na liter alkohola v izdihanem zraku. 

Čelno in naletno trčenje

V petek, nekaj po 17. uri, je na Bregu pri Kočevju prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik med vožnjo zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v vozilo, ki je peljalo nasproti.  

V nesreči so se štiri osebe lažje poškodovale. 

Včeraj, okoli 9. ure, je na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri Vrhnike prišlo do naletnega  trčenja treh vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. 

V nesreči se je ena potnica lažje poškodovala. 

Neprilagojena hitrost, izsiljevanje in alkoholiziranost

Policisti so obravnavali še 5 prometnih nesreč, v katerih so bili lažje poškodovani kolesarji in vozniki električnih skirojev. V štirih primerih je do povzročitve prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, v enem pa zaradi izsiljevanja prednosti. 

Rezultat preizkusa alkoholiziranosti pri enem izmed kolesarjev je bil 0.93 miligramov na liter. 

Starejše novice