Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Čet, 11.8.2022 12:58
V torek, 9. avgusta, je na območju Policijske uprave Koper zagorelo kar petkrat.

Štirje požari na območju Krasa so bili pogašeni še isti dan in ni bilo povzročene večje materialne škode.

So požari posledica kaznivega dejanja?

Kriminalisti so na vseh štirih lokacijah opravili oglede krajev ter preverjajo okoliščine in informacije ali so požari posledica storitve kaznivega dejanja. Vse zavarovane sledi so bile poslane na preiskavo v Nacionalni forenzični laboratorij.

Na območju Socerba še gasijo

Požar, ki se je razplamtel ponoči 9. avgusta na območju Socerba ima večje razsežnosti. Kljub pomoči letala in dveh helikopterjev Slovenske vojske ter dveh policijskih helikopterjev, pa še dveh helikopterjev in dveh letal kanader italijanskih zračnih sil, zaradi vročine, suše in vetra še ni dokončno pogašen, zato tudi ogled kraja ni bil še opravljen.

Požar je včeraj gasilo približno 150 gasilcev, policisti so sodelovali v štabu ter izvajali varovanje cest in celotnega območja ob požarišču.

Še vedno so zaprte nekatere lokalne ceste, hkrati pa je danes zaradi prevoza vode na požarišče obremenjena cesta od Kozine do Ospa. 

Nekatere ceste ostajajo zaprte

V zvezi s požari so se z namenom izmenjave informacij povezali z italijanskimi varnostnimi organi in lokalno skupnostjo, vključno z orožniki in županom občine Dolina.

Usklajujejo se tudi glede gašenja in zapiranja lokalnih cest (trenutno sta še vedno zaprti povezavi Kastelec – Dolina in Gabrovica – Osp), da se zagotovi varnost tako domačinom kot tudi morebitnim mimoidočim.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice