manjaarnsek
Ned, 4.4.2021 14:10
Kranjski policisti so obravnavali dve prijavi varnostnikov zaradi nenošenja mask občanov v trgovinah.

Policisti Policijske uprave Kranj so obravnavali dve prijavi varnostnikov zaradi nenošenja mask občanov v trgovinah.

Obravnavali so dve osebi (moškega in žensko), ki nista upoštevali opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski. Upoštevala nista niti policistov. Kljub poskusu mirne rešitve situacije je kršiteljica na dejanja policistov odgovorila z vpitjem in žalitvami.

Kršitelja sta z dejanjem povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini.

Policisti ju obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, nenudenja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

 

PREBERITE ŠE:

V drugem primeru pa je moški na opozorilo varnostnika reagiral z grožnjo, da ima orožje. Kršitelj se je nato odpeljal, policisti pa so ga uspeli izslediti. Bil je pod vplivom alkohola (0,44 mg/l).

Obravnavajo ga zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

Varnostnik ima pravico in dolžnost, da na te stvari opozori in jih zahteva.

Pozivajo k upoštevanju ukrepov za zmanjševanje tveganja okužb s koronavirusom in k spoštljivemu vedenju. Občane prosijo, naj se vzdržijo takih odzivov. Policistom ni v interesu zapletati postopkov, ampak jih reševati na miren in civiliziran način, brez groženj, vpitja in iskanja pozornosti v določenem trenutku.

Nošenje maske v zaprtih javnih krajih je obvezno že dlje časa in je najmanj, kar lahko storimo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Starejše novice