Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 2.11.2022 07:58
Policisti v Ljubljani so obravnavali tudi drzno tatvino.

V preteklih 24 urah je ljubljanskih operativno komunikacijski center prejel 456 klicev, 146 za posredovanje. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, 42 na prometno varnost. 

Policisti so obravnavali tudi drzno tatvino, pet tatvin, šest vlomov in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v dveh primerih so kršitelja pridržali, v enem pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja. 

Pri prometni varnosti so obravnavali trinajst prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cesto prometnih predpisov so zasegli tri vozila. 

Trem vlomilcem uspelo

V  okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov. 

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. 

V  okolici  Domžal  je  bilo  vlomljeno  v  kiosk, od koder so odtujili več orodja, denar in tehnično blago. Povzročili so za okoli 600 evrov škode.

Na Miklošičevi pa drzna tatvina

Bili so obveščeni tudi o drzni tatvini, ki se je zgodila okoli 12.30 na Miklošičevi ulici v Ljubljani. Neznani moški je na kolesu pripeljal mimo oškodovanke in ji, ko je stala na križišču, iz košare na kolesu odtujil torbico z vsebino. 

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Neznanec je moški svetlih neurejenih las, oblečen v pulover svetle barve in sive hlače. 

Obravnavali tudi prometne nesreče 

Včeraj, okoli 12.00 ure se je na Krumperški ulici v Zaborštu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba vozišča padel in se lažje poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek. 

Včeraj, okoli 11.00 ure, se je na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika pri parkiranju trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje poškodoval, policisti pa vodijo prekrškovni postopek. 

Starejše novice