Ljubljanainfo
Ned, 4.9.2022 16:40
20-letno dekle je po napadu z nožem in sekiro v Mariboru v kritičnem stanju.

Krvav zločin, ki se je ponoči zgodil nedaleč od sedeža Policijske uprave Maribor, odmeva v Mariboru in širše. 

Po doslej znanih informacijah, ki jih je javnosti ob 16. uri predstavil višji samostojni policijski inšpektor Matej Harb, je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji na ta način povzročil telesne poškodbe, ki so opredeljene kot posebno hude. 

Oškodovanki je bila na kraju s strani policistov nudena prva pomoč, nato je bila s strani reševalcev odpeljana v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je na zdravljenju.

Policija je zdaj zatrdila, da preiskuje kaznivo dejanje poskusa umora in ne zgolj kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe.

Policisti žrtev odkrili med opravljanjem dela

Žrtev je še vedno v smrtni nevarnosti, a o samih poškodbah Harb ni želel govoriti. Storilec naj bi uporabil kuhinjsko sekiro in nož, a tudi te informacije policija ni potrdila. 

Je pa Harb razkril, da je policija na poškodovano žrtev naletela med opravljanjem rednega dela, torej nihče ni poklical policije na pomoč.

Prav tako policija pred krutim zločinom ni bila obveščena o nenavadnih odnosih v tem primeru. Po nekaterih informacijah, ki smo jih pridobili tudi za Mariborinfo, naj bi storilec dekle zasledoval že od začetka poletja.

22-letnik v pridržanju

Policisti so pri pregledu okolice kraja kaznivega dejanja 22-letnega osumljenca tudi izsledili in mu odvzeli prostost ter zoper njega odredili policijsko pridržanje. Harb ni želel razkriti, kako se je storilec zagovarjal, če se je sploh.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor skupaj z ostalimi policisti še vedno intenzivno zbirajo obvestila in izvajajo različne operativne ukrepe, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. 

Uporabil naj bi nož in sekiro

Spomnimo, da je grozljiv zločin razkril Večer, kjer so zapisali, da je napadalec žrtvi odrezal palec in jo poškodoval do neprepoznavnosti. Porezal naj bi jo tudi po ušesu, jo večkrat zabodel v predel trebuha in ji iznakazil obraz. 

Večer je poročal še, da se zdaj v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zdravniki borijo za življenje 20-letnice.

Po informacijah Mariborinfo so kriminalisti na kraju zločin našli ogromen nožVečer je poročal tudi o uporabi sekire.

Napad se je zgodil le kakšnih 130 metrov od sedeža Policijske uprave Maribor. Policisti pa naj bi storilca prijeli, ko se je na kraj zločina vrnil po nahrbtnik

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice