STA
Sob, 25.5.2024 15:03
Zavod bo moral znova odločiti o Magnificovem koncertu v Tivoliju, poroča Dnevnik.

Ministrstvo za naravne vire in prostor je ugodilo pritožbi organizatorja Magnificovega velikega jubilejnega koncerta koncerta konec avgusta v parku Tivoli. 

Zavod Republike Slovenije za varstvo narave bo moral ponovno odločiti o sprejemljivosti izvedbe koncerta na območju krajinskega parka, poroča Dnevnik.

Soglasje zavoda za varstvo narave je pogoj za pridobitev dovoljenja za izvedbo dogodka v krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Zavod je po treh mesecih odločanja marca prošnjo zavrnil, ker da bi izvedba koncerta trajno poškodovala in ogrozila naravne vrednote krajinskega parka. 

Organizator koncerta Dom svobode se je pritožil na ministrstvo za naravne vire in prostor. 

Ministrstvo je pred dnevi zaradi ugotovljenih proceduralnih napak razveljavilo odločbo in jo vrnilo zavodu v ponovno odločanje, poroča časnik.

»Ministrstvo je odločilo, da mora organ na prvi stopnji obnoviti postopek in da mora v tem postopku zelo jasno povedati, katere so možnosti, da se z ustreznimi ukrepi dogodek vendarle izvede. 

Če pa meni, da se dogodek ne more zgoditi, mora organ to jasno utemeljiti,« je odločitev ministrstva za Dnevnik komentiral odvetnik Janez Tekavc, ki ga je Dom svobode angažiral za pritožbo.

Dom svobode je v pritožbi sicer ministrstvo pozval, naj samo odloči o zadevi in naj zadeve ne vrača v odločanje zavodu, saj bi to lahko trajalo predolgo. 

»Pričakovali smo, da bo ministrstvo zadevo vrnilo na prvo stopnjo, saj ta ni naredila svojega dela. Pomislekov niso delili pravočasno in v skladu z zakonom, s čimer bi organizatorju omogočili, da prilagodi sistem prireditve. Osebno upam, da bodo tokrat odločili v nekih razumnih rokih. 

Tudi ko smo vložili pritožbo, so potrebovali dva meseca, da so jo posredovali naprej na ministrstvo, čeprav bi morali to storiti v 15 dneh,« je še pojasnil odvetnik.

Koncert je napovedan za 31. avgust, kar je po besedah organizatorjev zelo kratek čas za organizacijo tako obsežnega dogodka. Če bodo dobili negativen odgovor, bodo, kot je za Dnevnik povedal organizator Mitja Prezelj, v skrajnem primeru našli nadomestno lokacijo.

Ljubljanski župan Zoran Janković bil sicer na novinarski konferenci v začetku tedna kritičen do zavrnitve soglasja Magnificu, ki da je »nerazumljiva«, in spomnil, da je v Tivoliju pred leti nastopal tudi DJ Umek z »močnejšo glasbo«.

Starejše novice