sobotainfo
Sre, 1.5.2024 08:01
Obveščeni smo bili, da je pred soboškim sodiščem odložen kup zemlje, pomešan z gnojem in pospremljen z dvema zapisoma.

»Pred sodiščem v Murski Soboti imate ekskluzivo, ker poročate objektivno. Tudi moški smo žrtve, prevelikokrat tudi samega sistema. 

Na nasilje te vrste opozarja le Jasmina Opec Voroš,« se glasi pošta bralca (ime in priimek hranimo v uredništvu), ki je danes zjutraj, ob 7.25, poslal na uredniški nabiralnik poslal elektronsko pošto s priloženo fotografijo.

Fotografija, ki smo jo prejeli v e-nabiralnik.

Iz fotografije izhaja, da je pred soboškim sodiščem odložen kup zemlje, pomešan z gnojem, in dve tabli z daljšim zapisom.

Zadevo smo si ogledali tudi na terenu.

Na poziv Centra za socialno delo Pomurje smo umaknili ime matere, sodnice in strokovnih delavk centra za socialno delo.

Prvi se je odzval Palatin, nato še center za socialno delo

Kot je dejal Branko Palatin, predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti, za Sobotainfo, gre za družinsko zadevo, ki je ne more komentirati: 

»Lahko pa komentiram ravnanje stranke, ki je v aktivnem postopku. To ravnanje, seveda, obsojamo.«

Pojasnil je še, da je zemlja delno na javni površini, kolesarski stezi, zato bo za čiščenje po ogledu policije aktivirana Komunala Murska Sobota, storilcu pa najverjetneje izstavljen račun.

Ali gre za kaznivo dejanje in če da, kakšno, bo znano po ogledu, Palatin pa tega še ni želel komentirati.

»O konkretnem primeru zaradi zaščite mladoletnih otrok in varovanja osebnih podatkov ter preprečevanja viktimizacije mladoletnih otrok in družine, pojasnil ne moremo posredovati,« pa je zapisala Danijela Cug iz Centra za socialno delo Pomurje, ki nadomešča direktorico Sandro Babič.

Odzval se je tudi bralec, ki nas je obvestil o kupu zemlje ...

Kot je zapisal, enostavno več ne vidi druge poti. Meni, da se mu v postopku in na centru za socialno delo godi krivica.

»V glavnem žrtve niso samo ženske in to oblasti vseh vrst ustreza. Podpora žensk le zato, da se ohranja trenutno stanje uničevanja družin zdrave družbe in predvsem, da elita ohranja zatečeno stanje. Kako pa mislite priti do potrebnih družbenih sprememb kot povezani. In z moškimi, ali vam ženskam res tako stanje ustreza? Navidezno sicer imate vse ...« je med drugim zapisal.

Vprašanja o dogodku smo naslovili še na Policijsko upravo Murska Sobota. Več v spodnjem članku.

Starejše novice